Feia temps que em venia de gust fer una tarta tatín, és d'aquells postres que acostumo a triar als restaurants.
Ingredients:
- 1 massa de pasta brisa
- 60 gr de mantega
- 100 gr de sucre
- 750 gr de pomes
- canyella en pols
Preparació:
Pre-escalfar el forn a 200ºC.
Pelar les pomes, treure'n el cor i fer-ne 4 trossos (jo n'he fet algun més, però la tradicional és amb trossos grans).En un motlle, desfer la mantega a foc lent, i després incorporar-hi una capa fina de sucre i esporvorejar-ho amb la canyella. S'ha d'anar barrejant fins que el sucre es desfagi i comenci a daurar-se, i llavors s'enretira el motlle del foc.
Es col·loquen els trossos de poma al fons del motlle, s'hi torna a tirar sucre per sobre i s'enforna uns 10 minuts.
A continuació, es posa la massa sobre les pomes, pressionant lleugerament i punxant amb una forquilla. S'ha de deixar coure entre 25 i 30 minuts més.
Ingredients:
- 1 massa de pasta brisa
- 60 gr de mantega
- 100 gr de sucre
- 750 gr de pomes
- canyella en pols
Preparació:
Pre-escalfar el forn a 200ºC.
Pelar les pomes, treure'n el cor i fer-ne 4 trossos (jo n'he fet algun més, però la tradicional és amb trossos grans).En un motlle, desfer la mantega a foc lent, i després incorporar-hi una capa fina de sucre i esporvorejar-ho amb la canyella. S'ha d'anar barrejant fins que el sucre es desfagi i comenci a daurar-se, i llavors s'enretira el motlle del foc.
Es col·loquen els trossos de poma al fons del motlle, s'hi torna a tirar sucre per sobre i s'enforna uns 10 minuts.
A continuació, es posa la massa sobre les pomes, pressionant lleugerament i punxant amb una forquilla. S'ha de deixar coure entre 25 i 30 minuts més.
Es treu el pastís del forn, el deixem reposar un parell de minuts i l'aboquem ràpidament sobre una font perquè les pomes quedin a sobre. Es serveix tèbia i acompanyada amb nata, que és com la serveixen els experts!
Jo hi he posat 4 pomes, que feien uns 850 gr, però encara n'hi hagués cabut una més. És millor que quedin els talls de poma ben apretadets.
4 comentaris:
Porto dies amb la idea de fer-ne una i potser amb aquesta recepta m'atreveixo. Té molt bona pinta!
Jo també la tinc pendent i no trobo mai el moment... i això que sembla ben fàcil, oi?
La teva t'ha quedat genial, segur que estava boníssima!
És facilíssima i va quedar un gustet molt bo a canyella. Ara que l'he provada, segur que la repeteixo.
Guau, m'encanten les tartes tatin, em vaig comprar un llibret molt mono a parís i potser ara l'estreno...
Publica un comentari a l'entrada