divendres, 22 de febrer del 2008

Arròs amb carxofes i carn d'oca



Portava dies volent fer l'arròs de carxofes del blog Dieta Seignalet, però amb les presses vaig fer una mena d'adaptació.

Ingredients per a una persona:

- 2 carxofes
- 1 ceba de figueres
- 1/2 esbargínia
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 tassa d'arròs
- 1 tassa de caldo de verdures
- nou moscada
- 1 cullerada de terrina d'oca a la mostassa (d'un lot de nadal que corria per la nevera)
- oli i sal

Preparació:

Treure les fulles exteriors de les carxofes, i tallar-les en 4, treient els pelets del cor. Sofregir la ceba tallada ben fineta i quan comenci a ser cuita, afegir les carxofes, tirar un rajolí de suc de llimona i coure-les a foc mig . Pelar i tallar l'esbargínia i el pebrot a daus i afegir-los a l'olla. Posar la sal i la nou moscada.

Passats uns 10 minuts, afegir l'arròs i la cullerada de carn d'oca (és una mena de paté) i deixar-ho coure un parell de minuts perquè agafi els aromes. Abocar el caldo de verdures i tapar l'olla a pressió (ja he dit que la cosa havia de ser ràpida). Quan aquesta comenci a fumejar són uns 12 minuts a foc mig-baix.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Anna, molt bona l´adaptació! L´oca li ha de quedar molt bé. Fa poc vaig estar a Deltebre i vaig tenir el gust de poder menjar un "arrós amb pato", com diuen ells. Deliciós! Li ha de donar un gustet molt bo.
Saluts.