diumenge, 3 de febrer del 2008

La meva primera TartaTatiiiín!!!



Feia temps que em venia de gust fer una tarta tatín, és d'aquells postres que acostumo a triar als restaurants.

Ingredients:

- 1 massa de pasta brisa
- 60 gr de mantega
- 100 gr de sucre
- 750 gr de pomes
- canyella en pols

Preparació:

Pre-escalfar el forn a 200ºC.

Pelar les pomes, treure'n el cor i fer-ne 4 trossos (jo n'he fet algun més, però la tradicional és amb trossos grans).En un motlle, desfer la mantega a foc lent, i després incorporar-hi una capa fina de sucre i esporvorejar-ho amb la canyella. S'ha d'anar barrejant fins que el sucre es desfagi i comenci a daurar-se, i llavors s'enretira el motlle del foc.

Es col·loquen els trossos de poma al fons del motlle, s'hi torna a tirar sucre per sobre i s'enforna uns 10 minuts.

A continuació, es posa la massa sobre les pomes, pressionant lleugerament i punxant amb una forquilla. S'ha de deixar coure entre 25 i 30 minuts més.


Es treu el pastís del forn, el deixem reposar un parell de minuts i l'aboquem ràpidament sobre una font perquè les pomes quedin a sobre. Es serveix tèbia i acompanyada amb nata, que és com la serveixen els experts!

Jo hi he posat 4 pomes, que feien uns 850 gr, però encara n'hi hagués cabut una més. És millor que quedin els talls de poma ben apretadets.

4 comentaris:

Ro ha dit...

Porto dies amb la idea de fer-ne una i potser amb aquesta recepta m'atreveixo. Té molt bona pinta!

Gemma ha dit...

Jo també la tinc pendent i no trobo mai el moment... i això que sembla ben fàcil, oi?
La teva t'ha quedat genial, segur que estava boníssima!

Anna ha dit...

És facilíssima i va quedar un gustet molt bo a canyella. Ara que l'he provada, segur que la repeteixo.

Irisibula ha dit...

Guau, m'encanten les tartes tatin, em vaig comprar un llibret molt mono a parís i potser ara l'estreno...