Aquesta és la meva primera contribució a l'HEMC. Espero que us agradi.
Ingredients:
- 180 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat químic
- 3 ous
- 170 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 polsim de bicarbonat sòdic
- 2 llimones
- 1 cullerada sopera de llavors de rosella (amapola)
- 180 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat químic
- 3 ous
- 170 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 polsim de bicarbonat sòdic
- 2 llimones
- 1 cullerada sopera de llavors de rosella (amapola)
Preparació:
Escalfar el forn a 180ºC.
Rentar les llimones. Ratllar ben fina la pell d'una llimona (només la part groga!) i exprémer el suc de les dues. En un bol batre els ous amb el sucre. Quan la barreja dobli el volum i estigui espumosa, afegim poc a poc la farina i la mantega fosa.
Incorporem amb compte el llevat, el bicarbonat sòdic, les llavors, la pell ratllada i el suc de llimona.
Barregem sense batre fins a obtenir una preparació homogènia. La posem dins d'un motlle untat amb mantega i enfarinat. El posem al forn 50 minuts. Comproba que està cuit punxant amb un ganivet. Abans de desmotllar-lo, deixar-lo refredar.
Escalfar el forn a 180ºC.
Rentar les llimones. Ratllar ben fina la pell d'una llimona (només la part groga!) i exprémer el suc de les dues. En un bol batre els ous amb el sucre. Quan la barreja dobli el volum i estigui espumosa, afegim poc a poc la farina i la mantega fosa.
Incorporem amb compte el llevat, el bicarbonat sòdic, les llavors, la pell ratllada i el suc de llimona.
Barregem sense batre fins a obtenir una preparació homogènia. La posem dins d'un motlle untat amb mantega i enfarinat. El posem al forn 50 minuts. Comproba que està cuit punxant amb un ganivet. Abans de desmotllar-lo, deixar-lo refredar.
Les llavors li donen un toc molt divertit i el gust i l'aroma a llimona és impressionant!
1 comentari:
Ja ho crec que ens agrada :)
Amb les llavors de rosella queda molt bonic... i es veu esponjós i molt sucós, deliciós!
Publica un comentari a l'entrada