dimarts, 10 de juny del 2008

Vichessoise



La conegudíssima vichessoise, que faig per primera vegada.

Ingredients per a 4 persones:

- 3 porros
- 4 patates (una per cap)
- 1 litre de caldo d’au
- 1 got de crema de llet
- mantega
- nou moscada
- sal i pebre

Preparació:

Tallar el porro deixant només la part blanca. Treure la primera capa i obrir-lo fent un tall en creu longitudinalment. Encara que sembla net, passar-lo per aigua i trossejar-lo. Pelar les patates i trossejar-les.

Posar la mantega a una cassola i quan sigui desfeta afegir el porro i la patata, que s’han de fer durant uns 5 minuts a foc mig (no s’han d’arribar a enrossir, ja que ha de quedar una crema clareta). A continuació, afegir el caldo i quan arrenqui el bull, coure durant 45-60 minuts a foc baix.

Afegir un polsim de nou moscada (al principi de la cocció).

En acabat, es tritura i es col·la si es vol. Afegir la crema de llet per cuinar (per a mi 1/2 got és suficient), i barrejar bé a mà amb les barilles. Salpebrar i deixar refredar per servir a temperatura ambient o fresqueta.

Si teniu convidats, podeu acabar el plat mb un cruixent de parmesà. Heu de repartir el formatge sobre una base de silicona i posar-ho al microones o al forn durant un minut.

Aquesta crema serveix de base per fer-ne d’altres si afegim xampinyons, espinacs o llagostins.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Damu pa kmu to?.. Nano ni klase blog man?

Glòria ha dit...

Les cremes m'agraden molt i aquesta és ben bona, calentona a l'hivern com fresqueta a l'estiu. El cruixent de parmesà li dóna el toc elegant, eh?.

Fins aviat

Cuinagenerosa ha dit...

anna, et veig molt activa a la cuina, m'agrada.
la vichysoise jo la faig igual que tu, però en lloc d'un litre de brou n'hi poso mig, i mig litre de llet calenta (després no hi poso nata).

Cuinagenerosa ha dit...

p.d.: el cruixent no li poso i em sembla una molt bona idea per donar-li un toc diferent i amb classe.

La cuina vermella ha dit...

Estimada! Al final m'hauré d'acostumar a les cremes i sopes ( a mi no m'agranden massa... suposo perquè tinc dificultats amb la cullera!!!). En fi, aquesta té molt bona pinta, l'hauré de fer a veure si entro a formar part dels amants de les cremes!!! Ah! el detall del cruixent de parmesà m'ha encantat.

Gemma ha dit...

A casa ens passem l'estiu menjant a base de cremes fredes i amanides... i tu has sigut la primera a inaugurar la temporada :)
M'agrada la idea del parmesà, segur que et fa quedar la mar de bé ;)

Anònim ha dit...

Tinc convidats a sopar i m'acabes de treure de dubtes, faré la vichessoise... Reconec que el tema del formatge m'ha animat del tot.
Entre tu i la Gemma de la Cuina de Casa, m'haureu resolt la papereta.

El cullerot Festuc ha dit...

Ufff!!!...A mi m'encanten els plats de cullera...i ara que ve l'estiu...aquestes cremes o el gazpacho mai falla!!!..Genial el cruixent de parmesà!
Petunets,
Eva.

illetapitita ha dit...

mmm....m'encanta...
Curiosament la setmana passada també vaig fer vichessoise i el més curiós del cas és que també hi vaig posar el toc del parmesà!
Serà que hi va bé no?
Salut!

Unknown ha dit...

què bona!!!!
l'altre dia la vaig fer en plan règim, tot bullit amb aigua i sense nata... i ni punt de comparació!!
Quina bona pensada això del cruixent de parmesà!