dissabte, 28 de juny de 2008

Tallarines amb cigales a la sorrentina



La recepta original que vaig aprendre duu cloïsses enlloc de cigales, però aquesta variant està a l'alçada!


Ingredients per a 2 persones:

- pasta fresca
- unes cigaletes
- 1 cebeta picadeta
- 1 gra d’all laminat
- 2 tomàquets
- 1/2 vas de vi blanc sec
- julibert picat
- oli
- sal

Preparació:

Posem oli abundant (1/2 dit) a la paella i saltegem les cigales prèviament netejades. Les reservem i pelem. Sofregim la ceba i l’all durant un parell o tres de minuts tenint cura que no es cremi ni agafi massa color.

Afegir el tomàquet sense pell ni llavors triturat o tallat a dauets. Salpebrar, afegir un raig de vi blanc (una mica més de 1/2 vas) i tapar l’olla coent-ho a foc viu junt amb les cigales pelades fins que redueixi una miqueta.

Bullir la pasta en aigua abundant i sal, afegir-la a la paella, barrejar, esporvorejar amb julibert picat i servir.

8 comentaris:

manel ha dit...

amb els escamarlans està a l'alçada i més i tot, és supergustós i enriqueix qualsevol preparació. la teva t'ha quedat magnífica.

Iris ha dit...

home nena, estic totalment d'acord amb el manel, les cigales superen a les cloïsses!

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, quina pinta m�s bona que fa!!! mmmmmmm....
Petunets,
Eva.

xaro ha dit...

Aquesta cigala treient el cap per sobre de la pasta, ja está dient "menja'm"...
Un petó
Xaro

Ester ha dit...

Un plat de pasta de luxe.
enhorabona
Ester

La cuina vermella ha dit...

Un bravo per la cuinera fotografa! és fabulosa aquesta recepta!
felicitats.

RUBEN ha dit...

Anna!
Entre les cloïsses i les cigales em quedo amb les cigales! Me l'apunto!
Enhorabona

Dolça ha dit...

On hi hagi un bon escamarlà...!
Recepta perfecta i la foto molt xul·la
PTNTS
Dolça