diumenge, 29 de juny de 2008

Salsa fili gudi



Recepta italiana molt gustosa i olorosa, que serveix com a entrant sobre una torrada o pita, o com a primer plat acompanyant una amanida de pasta freda.


Ingredients:

- 5 tomàquets branca grossos vermells i madurs (si és pera, millor)
- pinyons
- alfàbrega
- 3 grans d’all
- oli
- sal
- pebre

Preparació:

Escaldar els tomàquets per pelar-los i treure’n les llavors. Tallar-los a daus petits. Picar molt fi 2 o 3 grans d’all. Posar l’all picat sobre els tomàquets. Repartir uns pinyons per sobre, pebre (o guindilla si ens agrada picant). Tirar abundant oli d’oliva. Posar-hi unes fulles d’alfàbrega picada. Afegir la sal just abans de servir, sinó els tomàquets es desfan. Reservar a la nevera o en un lloc fresquet una horeta.
Posar una fulla d’alfàbrega fresca al servir-ho.

Opcional: afegir alcaparres, anxoves o olives negres trocejades al gust (jo m'he decantat per les olives!).

12 comentaris:

Glòria ha dit...

Em quedo amb la idea d'acompanyar una amanida de pasta freda. Per cert, d'on li ve el nom?. Suposo que deu tenir alguna cosa a veure amb la cuina italiana, pels ingredients que porta.

Fins aviat

Ester ha dit...

Jo com la `glòria la tastaré amb pasta ara que apreta la calor
Moltes gràcies
Ester

Ester ha dit...

Jo com la `glòria la tastaré amb pasta ara que apreta la calor
Moltes gràcies
Ester

xaro ha dit...

Anna,
Aquesta no la coneixia i te una pinta!!!!!
Damunt d'una torrada, boníiiiisima.

Un Petó
Xaro

La cuina vermella ha dit...

Anna, estàs que te sales, eh???! però quines delicies que ens cuines, aquesta recepta està de muerte, i amb el pa de pita, deliciós.
gràcies.

Gemma ha dit...

Quina salseta més bona... i quin nom més difícil de recordar, no l'havia sentit mai :(
Ara amb la calor, m'agraden les amanides de mongeta tendra rodona, amb ou dur, tonyina, formatge... Amb aquesta salseta crec que quedarà fenomenal, perfecte pel tupper del dinar a la feina!

rapapa ha dit...

Hola Anna!

Per fi ja e actualitzat el meu blog, em falta afegir un parell de fotografies i ja estarà enllestit!

Avere que et semblarà.

Salud...!

Anna ha dit...

Doncs es tracta d'una salsa de la rep. txeca, tot i que la vaig aprendre d'un cuiner italià.

Anònim ha dit...

No serà que es diu Filicudi, que és una de les illes eòlicas de Sicília?

Anna ha dit...

Doncs podria ser que es digués així...la veritat és que li vem preguntar vàries vegades al profe (cuiner italià) i això és ell que vem entendre. De tota manera, ens va dir que no és una recepta d'Itàlia.

Dolça ha dit...

A mi que em xiflen els tomàquets aquesta salsa té molts punts per fer-se asidua a la meva taula. Amb pasta, què tal?
PTNTS
Dolça

Anna ha dit...

Hola Dolça!! Benvinguda al blog! Doncs amb pasta...fantàstica!!! Aprofita els últims dies d'estiu!