dimarts, 24 de juny de 2008

Amanida freda de calamarcets amb vinagreta de llimona



És temporada de calamars i aquesta amanida és un entrant fantàstic pels envejats àpats de terrasseta, amb un vinet blanc...mmm!

Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de calamars o calamarcets
- 2 porros
- 2 grans d'all
- el suc d'una llimona
- 1 llimona
- 2 cullerades de vi blanc
- 1 i 1/2 cullerades de vinagre de jerez
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- julibert
- sal i pebre

Preparació:

Rentar els calamarcets amb aigua, enretirant els tels, etc. Rentar els porros, treure la primera capa i tallar-los a rodanxes fines. Tallar els calamarcets a trossos o anelless, assecar-los amb paper de cuina i fregir-los amb l'all laminat i dues cullerades d'oli durant un parell de minuts. Quan siguin lleugerament daurats, afegir el porro, coure-ho tot remenant durant uns minuts, salpebrar i enretirar.

A part, barrejar el vi amb el vinagre i el suc de llimona i abocar-ho sobre els calamarcets. Repartir el julibert picat per sobre i la resta d'oli. Llavors, cal deixar-ho reposar almenys una horeta a un lloc fresquet.

Servir amb uns talls de llimona. Es pot acompanyar amb una mica d'enciam o unes torradetes.

4 comentaris:

manel ha dit...

molt bona idea, anna, amb aquesta enceto la llista de receptes de plats freds que vull fer per afrontar aquest estiu, i a més em sembla una recepta que als nens també els pot agradar.

xaro ha dit...

Ha de estar bonísima i me l'apunto per probar-la el proper sopar al jardí..
Un petò

La cuina vermella ha dit...

Anna meravellosa recepta freda! M'encanta carinyo!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina pinta que fa!!!...Inaugurada la temporada de terrassa amb la teva recepta! ;)