dimecres, 4 de juny de 2008

L'autèntica salsa pomodoro



La salsa de tomàquet es pot fer de moltes maneres, però jo tinc autèntica predil·lecció per les italianes (les salses, és clar!). En aquest cas vaig fer una bona cassola, per congelar la salsa, i vaig preparar uns "penne al pomodoro".

Ingredients:

- 2.5 kg tomàquet natural (proporció 10 a 1: per 1 kg de suc, 10 kg de tomàquets)
- 0.8 kg tomàquet San Marzano
- 1 porro
- 3 cebes mitjanes
- 3 pastanagues
- 4 talls d’api
- 1 cabessa d’alls
- 1 polsim de nou moscada (o flor macis: pell de nou moscada)
- 5 branquetes de farigola
- alfàbrega

Preparació:

Posar un bon raig d’oli a la cassola (1 dit) a foc viu. Tirar la ceba picada i baixar el foc fins que s’acaben d’afegir els ingredients picats. Abocar el tomàquet i la cabessa d’alls sencera, donant-li un cop per trencar-la lleugerament.

Afegir el tomàquet San Marzano (tomàquet pera natural de pot), la farigola, la nou moscada i una cullera rasa de sucre i de sal. El pebre s’ha de posar al final ja que amb la cocció dóna amargor.

Quan arrenqui el bull, baixar el foc i coure a foc mig 45 minuts. Es pot servir així mateix, o passant el suc pel passa-purés perquè quedi més fi.

Posar a l’últim instant, quan apaguem el foc, unes fulles d’alfàbrega (posar les herbes fresques sempre al final perquè no perdin la fragància).

Té un gust típicament italià, boníssim!

2 comentaris:

Iris ha dit...

Ostres noieta, quina pinta que tenen aquests "penne". M'apunto la receta que a l'Advocat li encataria...

La cuina vermella ha dit...

Senyorina! ens guardem com un tresor aquesta salsa que té l'exquisidessa de les coses senzilles!