diumenge, 1 de juny de 2008

Filet de vedella a la salsa de vinagre balsàmic



Inauguro el mes de juny (això ja comença a fer olor d'estiu) recomanant-vos que proveu aquesta recepta. Es prepara en un moment, queda una carn molt tendra i la salsa té un gust dolcet boníssim!

Ingredients per a 2 persones:

- 2 talls de filet de vedella
- 3 cullerades de concentrat de caldo de carn (o de caldo)
- 2 culleradeta de cafè de mel
- 1/2 got de vinagre balsàmic
- farina
- brandy
- oli

Preparació:

Posar un rajolinet d’oli a la paella, que arribi a mullar-la tota. Enfarinar el filet i espolsar-lo per treure’n l’excés. Fer el filet banda i banda i salar.

Tirar una raig de brandy sobre el tall i flambejar. Afegir una culleradeta de cafè de mel sobre cada tall i mig got de vinagre balsàmic. Sobretot no dupliqueu la quantitat de vinagre per fer 4 talls, ja que nedaran a la paella!

Anem arrossegant el tall per la paella amb les pinces perquè s’empapi bé de la salsa i l’anem tombant. Tot a foc mig-alt.

Quan ja és una mica espès (en 1-2 minutets), aferir les cullerades de concentrat de caldo de carn (no pastilles avecrem).

Finalment, afegir una nou de mantega per acabar d’espessir la salsa, i ja és llest.


Es pot acompanyar amb puré de patata, arròs, etc.

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Anna! la farem segur aquesta setmana, un plat 5 estrelles per un dia de cada dia!

Glòria ha dit...

Ole, ole, aquestes són les que m'agraden a mi, poca feina i resultones!.

Fins aviat

manel ha dit...

felicitats, anna, sense haver-lo provat em puc imaginar perfectament el resultat i em sembla deliciós i sorprenent.

Selerines ha dit...

So nice.... What actually it is? Is it maet? Sorry i can't able to translate your post. What language it was?

Selerines ha dit...

Sorry for the spelling mistake.. Is it meat?

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmm...que bo!!!...el concentrat de carn és tipus "bovril" (crec que s'escriu així, pot ser?)...
Petunets,
Eva.

Anna ha dit...

Queda un color fosquet i la foto queda rareta, però és boníssim!

Eva, el concentrat ideal seria fer un caldo de carn i coure'l durant 4 hores de manera que redueixi.

No conec el bovril, no sé si podria funcionar, però es pot posar un caldet més lleuger i també queda molt bo.

Selerines, this is veal sirloin steak with balsamic vinegar sauce. If you are interested I can translate the receipt for you.