diumenge, 22 de juny de 2008

Tartar de tomàquets a l'alfàbrega



És una recepta molt fresca i gustosa pel toc de l'alfàbrega i el formatge. Són menys de 250 calories, així que...sense remordiments!

Ingredients per a 4 persones:

- 500 gr de tomàquets pera
- 200 gr de formatge feta
- 1 cullerada d'oli
- unes fulles d'alfàbrega fresca
- sal
- uns talls fins de formatge Idiazábal o una mica de parmesà

Preparació:

Rentar els tomàquets, treure'ls l'arrel i les llavors i tallar-los a dauets. Barrejar l'oli amb el formatge feta tallat també a daus i afegir la meitat de fulles d'alfàbrega tallades a tires fines, i una mica de sal. Abocar-ho sobre els tomàquets i barrejar bé, amb compte de no aixafar-los.

Posar el tartar dins d'un aro per emplatar, tapar-lo amb paper film i deixar-ho a la nevera fins uns minuts abans de servir (jo l'he deixat a la nevera en un bol i després quan he muntat el plat s'ha aguantat bé). Decorar amb fulles d'alfàbrega i amb un cruixent fet amb l'Idiazábal o amb el parmesà en pols (com he fet jo, igual que a la Vichessoise).

Us en llepareu els dits!!!

6 comentaris:

Glòria ha dit...

Aquesta també me l'apunto!. Amb poca feina també es poden aconseguir plats saborosos i amb una presència magnífica. A més, m'encanta la combinació dels ingredients, sobretot, el gust de l'alfàbrega fresca. El faig segur i a més, ben sa!.

Fins aviat

manel ha dit...

t'ha quedat una presetnació magnífica per a un plat senzill i gustós, ideal per a aquesta època. felicitats!

La cuina vermella ha dit...

Excelent presentació Anna! gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres!

El cullerot Festuc ha dit...

Anna...quina presentació!!!..Es menja pels ulls...i ademés no engreixa!!! Apuntat està! ;)
Petunets,
Eva.

xaro ha dit...

Anna, jo tmmbé la faig aquesta amanida, però no hi feia una presentació tant acurada. Prenc nota!
Petons
Xaro

Gemma ha dit...

Estic d'acord amb tots els comentaris: una bona presentació converteix una bona amanida en un platde festa. Felicitats!