dilluns, 9 de juny del 2008

Amanida de fruita al pebre negre



Una macedònia amb un toc diferent i molt refrescant.

Ingredients per a 20 persones:

- 2 branques de fulles de menta
- 1 tassa de sucre
- 1 cullereta de pebre
- 1/4 de tassa de vinagre balsàmic
- 4 culleretes de maizena
- 1 raig de mel
- 1 meló tipus cantaloupe trossejat
- 6 préssecs tallats
- 4 tasses de maduixes tallades
- 2 tasses de mores

Preparació:

En una paella, posar una tassa d’aigua, la meitat de les fulles de menta, el sucre, el vinagre balsàmic i el pebre negre. Quan arrenqui el bull, baixar el foc i coure uns 5 minuts.

En un bol petit, barrejar la maizena amb 4 cullleradetes d’aigua. Posar-ho a una paella i portar-ho a ebullició. Reservar i deixar refredar uns 10 minuts. Després, afegir-ho al xarop que hem fet prèviament i barrejar-ho.

En un bol gros, abocar el xarop, afegir un raig de mel, barrejar, i posar la fruita tallada. Finalment, decorar amb la resta de fulles de menta.


Aquests són els ingredients de la recepta original, però quasi no cal dir que es pot combinar amb el que més us agradi (plàtan, kiwi, etc.). Guardeu l'amanida de fruita a la nevera fins l'hora de servir...com es va desprenent el suc de la fruita, el xarop queda boníssim!

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ja m'imagino la fruita plena de xaropet... la boca deu quedar dolça i refrescant! Umm, quina meravella de d'amanida!

Cuinagenerosa ha dit...

anna, téns molta una traça amb la fruita, els teus plats salats amb fruita, macedònies com aquesta i sobretot els batuts ja són una referència. felicitats!

Pebbles ha dit...

Aquesta amanida ha d'estar molt bona.
Per cert vaig fer el Flam de plàtan i mascarpone, i els hi va agradar moltíssim. Va resultar ser un postre que no atipaba gens.

Felicitats,
Eva

Anna ha dit...

Hola a tots! m'agrada molt la fruita, serà perquè el meu pare ha treballat al sector durant molts anys? Ens arribàven unes caixes de cireres, taronges, pomes, etc. segons l'època...

Me n'alegro que us agradés el flam Pebbles!