dissabte, 9 de febrer del 2008

L'arròs de l'àvia



L'àvia del Jordi ens va fer una dia aquest arròs i no vaig trigar gaire a tornar perquè em fes una classe magistral, i de passada, tornar-ne a menjar. És molt fàcil de preparar i surt per llepar-se'n els dits.




Ingredients:

- 1 pebrot verd tallat a trossets
- 1 all picat ben fi
- 2 tomàquets madurs sense la pell
- 2 o 3 escamarlans per cap
- 4 o 5 musclos per cap
- 1 sípia tallada a quadradets
- 100 gr d'arròs per persona
- oli i sal
- 1 olla a pressió

Preparació:

Posem l'olla al foc amb un dit d'oli i hi fregim els escamarlans només fins que deixin anar una substància blanca. Els reservem i afegim a l'olla la sípia, que fregirem només de 2 a 3 minuts perquè no s'endureixi. La reservem. Llavors afegim el pebrot i l'all que s'hauran de sofregir a foc lent durant uns 10 minuts. Mentrestant, treiem el cor dels tomàquets i els triturem amb el minipímer. Passats els 10 minuts, tirem el tomàquet a la cassola i el deixem sofregir també lentament.

Posarem els muscols en un cassó amb aigua freda i ho posarem al foc fins que l'aigua bulli i els musclos s'hagin obert. Col·larem el suc, que reservarem, i deixarem els musclos a banda.

Un cop el sofregit estigui a punt, hi afegirem l'arròs segons els comensals i el barrejarem amb el sofregit perquè n'agafi bé el gust. A continuació hi afegirem els escamarlans, la sípia, els musclos i el seu suc (el doble de quantitat que d'arròs més un got; per exemple, nosaltres hem tirat un got d'arròs i 2+1 de suc, o aigua si en falta). Es tapa l'olla i es posa a foc fort fins que surt el vapor amb força. Llavors baixa el foc a una potència mig-baixa i deixa-ho coure 10 minuts.

Veuràs que l'arròs del fons de l'olla queda torradet, és el més bo!!

4 comentaris:

elisenda ha dit...

Puc afirmar que es un arros bonisssssim (l´he menjat tota la vida a casa de l´avia del Jordi), i efectivament, l´arros que es torra al fons de l´olla està per llepar-se els dits.

gemma ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
gemma ha dit...

Té una pinta deliciosa! També es pot fer igual sense l'olla a pressió, oi?

Nosaltres a casa també ens "barallem" pel socarrat :-)

Anna ha dit...

Eli, ets la reina del torradet ;)

Gemma, si el fas al forn, un cop has afegit l'arròs i el brou bullent, són uns 20 minuts a 200ºC (si no hi has posat sípia o calamars, amb 12-14 minuts n'hi ha prou). Al foc és més fàcil, quan s'hagi consumit el caldo, ja està.