El dissabte passat la Mª Rosa em va regalar una bossa de xampinyons que li havia donat el Josep, sí, de la Boqueria. La pinta que tenien era espectacular i n'he fet una crema que m'ha durat tota la setmana!
Ingredients per a 4 persones:
- 1 ceba
- 500gr de xampinyons
- 1/2 carbassó
- 2 cullerades de vi blanc
- 2 cullerades de crema de llet
Ingredients per a 4 persones:
- 1 ceba
- 500gr de xampinyons
- 1/2 carbassó
- 2 cullerades de vi blanc
- 2 cullerades de crema de llet
- oli, sal i pebre
Preparació:
Tallar la ceba a la juliana i sofregir-la uns minuts. Afegir els xampis nets i tallats a làmines i coure'ls uns minuts més a foc més fort perquè perdin l'aigua. A continuació afegir el carbassó pelat i tallat a dauets petits (salpebrem), i un cop sigui ben barrejat, hi posem el vi i ho deixem coure perquè s'evaporti l'alcohol. A continuació aboquem 1/2 litre d'aigua calenta i ho deixarem bullir uns 10 minuts. Finalment hi barregem la crema de llet i ho triturem amb la batedora fins que quedi una crema fina.
A mi ja m'agrada així, però podeu passar-la pel col·lador perquè quedi més llisa. Ho podeu acompanyar amb uns retallons de pernil, o barrejar-hi uns dauets de foie, queda boníssim!
Preparació:
Tallar la ceba a la juliana i sofregir-la uns minuts. Afegir els xampis nets i tallats a làmines i coure'ls uns minuts més a foc més fort perquè perdin l'aigua. A continuació afegir el carbassó pelat i tallat a dauets petits (salpebrem), i un cop sigui ben barrejat, hi posem el vi i ho deixem coure perquè s'evaporti l'alcohol. A continuació aboquem 1/2 litre d'aigua calenta i ho deixarem bullir uns 10 minuts. Finalment hi barregem la crema de llet i ho triturem amb la batedora fins que quedi una crema fina.
A mi ja m'agrada així, però podeu passar-la pel col·lador perquè quedi més llisa. Ho podeu acompanyar amb uns retallons de pernil, o barrejar-hi uns dauets de foie, queda boníssim!
4 comentaris:
Hola Anna, vaig a provar aquesta recepta. Em queden 200g de xampinyons a la nevera i buscant receptes he trobat la teva i m'agrada... a veure que tal em surt!
Salutacions des de Sant Celoni.
Martí.
el mateix dic...
GRÀCIES!
Hola! Jo era el primer cop que em decidia a comprar xampinyons i després de farcir un parell de pizzes encara me'n quedaven un bon grapat. De seguida vaig pensar de fer una crema, i la veritat és que la combinació amb el carbassó i seguint les teves instruccions m'ha quedat boníssima. Merci per les idees i la bona redacció de les receptes. Seguirem provant coses i opinants. Gràcies!
hola amants dels xampinyons!! jo ja fa temps q en soc fan, pero mai havia trobat cap recepta amb carbassó.. així q avui toca!! estic en plena feina!
penso remirar toooot el teu bloc..
acabo de veure q t0has atrevit amb la Tatin... ja ets la meva heroïna!!
un petó ben cuinat!!
M3riBcn.. però visca STa Ma de Palautordera!!
Publica un comentari a l'entrada