dimecres, 20 de febrer del 2008

Blinis de verdures dolces



Els blinis serien unes "tortitas" que es poden fer amb qualsevol verdura que us agradi. Poden ser un bon acompanyament o un plat en sí.

Ingredients per a 6 peces:

- 1 pastanaga gran
- 1 nap mitjà
- 1 xirivia mitjana
- 1 cullerada de farina
- 1 ou
- 1 culleradeta de curry (opcional)
- 3 cullerades d'oli
- sal i pebre negre

Preparació:

Rentar, pelar i ratllar les verdures amb un ratllador de forats grossos. Escalda-les durant un minut i així quedaran més cuites (es poden fer sense escaldar igualment). S'han d'escórrer bé, sal-pebrar, posar el curry si s'escau i afegir la farina. Es barreja bé i s'afegeix l'ou batut.

Escalfar l'oli en una paella i per formar els blinis col·loca un aro metàl·lic a la paella i omple'l amb una cullerada de pasta. Enretira l'aro i repeteix l'operació tantes vegades com puguis segons el tamany de la paella. S'han de coure durant uns 3 minuts per banda a foc suau.

Es mengen calentets o tèbis acompanyats de salsa de soja i una mica d'enciam...o d'un turbot fet al forn, com en aquest cas. Queden molt fins, ja ho veureu!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

De blinis no n'he fet mai i això que sempre els he volgut provar... Són co les crepes, que pots fer i desfer al gust... A veure si m'animo amb la teva recepta, que tenen una pinta boníssima!

Anònim ha dit...

Benvolgut, Benvolguda:
Em poso en contacte amb tu per consultar-te si podem incloure un enllaç al teu bloc a Olleta de verdures, la nostra bitàcola personal sobre gastronomia. Resulta que volem posar en marxa una nova secció que es diu gastrosfera.cat on volem recollir tots els enllaços que coneixem sobre blocs de cuina i gastronomia escrits en català.
Sé que no és una petició habitual demanar permís per incloure un enllaç un bloc o un lloc web, però em sembla una deferència: ja que "utilitzo" el teu bloc per "omplenar" el meu, que menys que demanar-te permís?

Resto atent a la teva resposta aprofito per saludar-te ben cordialment,

--
Massitet
olletadeverdures.wordpress.com

Anna ha dit...

Massitet, teniu tot el meu permís per incloure l'enllaç a l'olleta de verdures. Us agraeixo la consulta i em fa moltíssima il·lusió estar a la vostra pàgina!!!

Aprofito per felicitar-vos pel vostre casament!

Anònim ha dit...

Hola Anna:
Moltes gràcies per les felicitacions!!!
Moltes gràcies, també, per deixar-nos incloure un enllaç al teu bloc i per la ilusió que et fa aparèixer a l'Olleta!