diumenge, 11 de gener del 2009

Pastís de formatge amb pebrots de colors



El pastís de formatge dolç m'agrada molt, per tant, aquest pastís salat amb pebrots tenia molts punts per ser un èxit i, a més a més, el podia adaptar al motlle d'arbre de Nadal que em van regalar al subscriure'm a la revista Descobrir Cuina. Per cert, és recepta sabor... (del Caprabo).

Ingredients per a 6 persones:

- 1 pebrot vermell
- 2 pebrots verds
- 170 gr de formatge de cabra fresc
- 150 gr de formatge fresc per untar
- 80 gr de formatge parmesà
- 5 ous
- 2 cullerades de llavors de sèsam
- 1 cullerada de mantega
- 100 ml de nata líquida
- unes fulles de canonges o ruca
- sal i pebre

Preparació:

Preescalfar el forn a 220ºC. Col·locar els pebrots en una plata refractària i rostir-los al forn durant 20 minuts. Treure'ls i abaixar la temperatura del forn a 170ºC. Pelar els pebrots i treure'n les llavors.

Barrejar els formatges amb els ous, la nata líquida, salpebrar-ho i triturar-ho.

Untar un motlle amb mantega i abocar-hi la barreja. Afegir-hi els pebrots tallats a tires i fornejar-ho una hora a 170ºC. Deixar-ho refredar a la nevera dues hores i desmotllar-ho.

Decorar amb el sèsam (jo me'n vaig oblidar) i les fulles de canonges. Ja que aquest any no hem comprat arbre de Nadal, vem decorar el nostre arbret de formatge amb unes tomaquets cherry i unes pinyetes.

4 comentaris:

angels ha dit...

Quina bona idea i molt adient per aquests idees fer servir el motllo de l'arbre de Nadal per aquesta recepta. T'ha quedat tot molt maco i donen ganes de provar-lo. Petons

El cullerot Festuc ha dit...

Que xulo Anna!!! T'ha quedat preciós i segur que la combinació era excel.lent!!! A més, la presentació amb el motlle d'arbre és super adient per aquestes festes!!!
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Que maco que queda amb aquest motlle! La combinació dels formatges amb el pebrot escalivat ha de ser molt bona, me l'apunto, que a mi també m'agraden molt els pastissos de formatge ;)

Anna ha dit...

gràcies guapis!!