dimecres, 14 de gener de 2009

Dinar de Reis


Aquest any ens hem repartit els plats de l'àpat del dia de Reis, i jo m'he ocupat de fer els entrants. El primer estava molt clar, el Dry Martini sòlid (aquesta vegada amb l'oliva dins!), ja que a les celebracions familiars, el Martini és un clàssic i aquesta formula és molt original!
També vaig fer les famoses piruletes de formatge, que també vaig veure al cullerot festuc, i tot i que la segona fornada va quedar millor que la primera, van agradar força. Finalment, vaig fer una safata amb dos tipus de montaditos, el principal el vaig treure del blog d'en Manel cuinar és generós, Ens els vem acabar tots, és clar, sent els entrants i amb la gana que portàvem, ho vaig tenir fàcil!!!

Piruletes de formatge



Ingredients (unes 6 unitats):

- 100 gr de formatge emmental ratllat
- espaguetis
- pipes pelades

Preparació:

Partir els espaguetis per la meitat.
Fer una bola amb el formatge ratllat i clavar un espagueti perquè faci de bastonet i cobrir amb més fotmatge.
Posar en una safata amb paper sulfurat i coure al forn uns 20-30 minuts a 150º fins que e formatge quedi sec.
Agafar un got i posar-hi pipes pelades i clavar les piruletes.

Montadito de formatge fresc de cabra, tomàquet sec i anxova


Ingredients:

- 1 paquet de torradetes per aperitiu
- 1 terrina de formatge fresc de cabra
- 100 gr de tomàquets secs
- oli d'oliva
- orenga
- 1 potet d'anxoves

Preparació:

Posar els tomàquets secs a un recipient amb aigua calenta durant una mitja hora. Escorre'ls i posar-los a un cassó coberts amb oli d'oliva, on afegirem també un grapat d'orenga o altres herbes aromàtiques seques. Confitar a foc molt baix de manera que no arribin a fregir-se els tomàquets durant uns 15 minuts.

Per muntar el canapé, col·locar una làmina de formatge sobre cada torrradeta. Posar un tros de tomàquet al damunt i finalment una anxova. Afegir una culleradeta de l'oli amb el que s'han confitat els tomàquets sobre cada montadito.

Trobo que és una combinació molt encertada que segur que tornaré a fer en altres ocasions, us ho recomano!!


L'altre tipus de montadito era simplement una torradeta amb brandada de bacallà i olivada. De fet, seria més una mossegada que un montadito!


Després van venir els plats forts:


La Maria Rosa va preparar de primer dos pastissos finíssims, acompanyats de mayonesa!

Pastís de cranc


Pastís de verdures



Els segons van venir de la mà de l'Alícia amb un espectacular llom embolcallat amb cansalada i pasta de full...


... i de la Maria Rosa amb una bossa de carn farcida, boníssim!!!



I de les postres se'n va encarregar l'Eli...si si, en plural! Un flam de coco...jeje, ben carregadet de coco, com ha de ser...


... i una tarta santiago, especialitat de la casa ;)


I després...partideta de futbolin ;)

11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Si continueu així, l'any vinent els reis no marxaran i es quedaran a dinar amb vosaltres! Estimada genial!

Glòria ha dit...

La partida de futbolin era per cremar calories?, ja, ja.

Felicitats a les cuineres!. Per cert, no hi havia cap cuiner?.

Fins aviat

Maria ha dit...

Que festín, que festín, que festín... com diria la canço de la bella i la bestia...
Molt bo tot..

manel ha dit...

renoi, això és un banquet digne de reis! ja us vau veure amb cor d'aixecar-vos de la taula per anar a jugar al futbolin, després d'ingerir tanta delícia sòlida (i la líquida que no es veu i tampoc no devia faltar).
felicitats per la part que et toca.:D

elisenda ha dit...

Gràcies Anna per possar els meus postres, encara que l´exit el va tenir la gelatina de Martini (sobre tot per l´avia, je,je).
L´any que ve ens superarem...
Per cert, la tarta d´esbarginia, ceba, formatge de cabra i pebrot o tomaquet va quedar bonissima. El Julio se la va cruspir quasi tota.
Gràcies per ensenyar-me a fer-la.

Gemma ha dit...

Espectacular! No et sabria pas dir quin plat m'agrada més... Quanta colla ereu? Perque aquí hi ha menjar per tot un regiment!

angels ha dit...

Quin dinar de Reis Anna, van molt be aquests àpats compartits ho que no entenc massa és després de tot això una partida de futbolí..Fins aviat

Mercè ha dit...

Anna, per tota aquesta feinada d'aquest dinar de Reis i tota la resta... ;) tens una sorpresa esperant-te al meu blog. Espero que t'agradi!!!

Anònim ha dit...

Hola! Si no és abusar massa...: hi hauria manera de tenir les receptes de pastís de cranc, el de verdura i del llom embolcallat amb cansalada i pasta de full?
;-)

Angelina, cuinera en evolució des del Guinardó

El cullerot Festuc ha dit...

Que bo TOT!!!! Això de repartir-ho està molt bé...menys feina per un de sol, oi??
Petunets,
Eva.

Anna ha dit...

Angelina, no m'oblido de tu, penjaré les receptes dels plats que t'interessen ben aviat!!