diumenge, 18 de gener de 2009

Espaguetis a la putanesca



Tinc un munt de receptes pendents de penjar, així que vaig a posar fill a l'agulla. No cal que us digui d'on he tret aquesta recepta ;) que és un clàssic de la cuina italiana. Es tracta d'una salsa improvitzada que preparaven les dones amb les quatre coses que els quedaven per casa...i, sí, el nom de la salsa té a veure amb la professió d'aquestes dones.

Ingredients per a 3 o 4 persones:

- 1/2 ceba picada
- 2 o 3 grans d'all picats
- 1 bitxo
- 1 llauna de tonyina (uns 50 gr)
- un grapat d'olives negres sense òs
- 1/2 kg de tomàquet natural o de pot o salsa de tomàquet
- 1/2 gotet de vi blanc
- julivert
- espaguetis

Preparació:

Daurem la ceba a una paella amb un raig d'oli i després afegim l'all, el bitxo trencat i la tonyina esmicolada. Afegim el vi blanc i quan hagi evaporat una mica, hi posem el tomàquet (si és natural sense la pell ni les llavors). Salar.

No necessita una cocció massa llarga, la salsa es fa en uns 15 minuts en total. Mentrestant, bullir la pasta i quan estigui al dente, escorre-la i abocar-la sobre la salsa a la paella amb una miqueta d'aigua de la cocció. Ho barregem bé i repartim el julivert picat. En aquest cas no posem parmesà. Servir.

I bon profit!!!

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Boníssima i amb un pim-pam! genial!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Una de les millors receptes de pasta que hi ha. Res de bolognesa ni carbonara, aquesta és per a mi, la millor.
Salut!!!!!

manel ha dit...

annba, aquest giuseppe és una mina que no para de rajar, i nosaltres en sortim beneficiats. estic d'acord amb olles que és de les millors receptes per a la pasta.

Anna ha dit...

Jo li posso anxoves en oli en lloc de tonyina i tambe alcapares. Esta molt be tambe.