dimecres, 21 de gener del 2009

Flam de formatge i llet condensada



És un flam que vaig fer ja fa força dies i ens va agradar molt. Vaig treure la recepta del blog larsvontrier, on sempre descobreixo receptes, sobretot de postres, impressionants.

Ja s'avisa al blog, però no hi vaig parar prou atenció...les bombolles surten de batre els ous, així que barregeu amb compte i us quedarà tan bé com a ell.

Ingredients:

- 250 gr de formatge fresc per untar (tipus Philadelphia, una terrina)
- 5 ous grans
- 370 gr de llet condensada (un pot)
- 2 parts de llet del pot anterior (uns 600 ml)
- 10 ml d'extracte de vainilla (opcional)
pel caramel
- 100 gr de sucre
- 30 ml d'aigua
- unes gotes de suc de llimona

Preparació:

Preparar el caramel posant el sucre, l'aigua i el suc de llimona a una paella a alta temperatura, fins que l'aigua s'evapori i el sucre agafi un to torradet. L'aboquem al motlle que haguem triat.

Escalfar el forn a temperatura baixa, 140-150ºC, preparant un bany Maria. Deixem que el formatge perdi fredor i l'anem barrejant delicadament amb una espàtula. Afegim els ous un a un, afegint el següent quan l'anterior s'hagi incorporat totalment, i després la llet condensada. Incorporar la llet i l'extracte de vainilla, barrejant suaument fins que no quedin grumolls. A tenir en compte que si es bat en excés, apareixen bombolles.

Aboquem la barreja al motlle caramelitzat i l'enfornem al bany Maria a foc baix fins que qualli (una hora o algo més aprox.). Treure'l del forn, deixar-lo refredar i deixar-lo a la nevera tota la nit.

11 comentaris:

Ester ha dit...

Aquest flam ha de ser bo, bo de veritat
Moltes felicitats

angels ha dit...

Aquests postres es dels clàssics però que sempre queden tant bons. Petons

Maria ha dit...

Quin gustet ha de tenir aquest postre.. M'encanten tots els flams i aquest te una pinta...
Petons reina..
(Despistadeta... passat per aquí: http://lamentafresca.blogspot.com/2009/01/premi-meme-amigueta.html)

Mercè ha dit...

Anna, quina pinta més bona aquest flam!!! Una estona ja el provaré de fer, que aquestes postres són de les que més ens agraden. Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ufffffff quina tentació!!!!!

c de cocina ha dit...

Ana, tens raó. Les receptes de Lars von Trier són impressionants (per no parlar de les seves fotos, és un professional). La teva recepta té molt bona pinta, felicitats.
Saluts

La cuina vermella ha dit...

Anna, ens xifla el blog d'en Lars, les seves receptes i tot el que explica!!! és tot un personatge!
Som poc de flams a casa, però té una pinta esplèndida per menjar-lo ara mateix. Llàstima que estiguem a règim!!! mil petons bonica.

la vella carmanyola ha dit...

Anna, jo tinc un quadernet petit de receptes amb llet condensada que una vegada em van regalar al super hi ha cada cosaaaa!! l'haure de rescatar i posar alguna recepta al blog.

Es que amb aquest flam, mi has fet pensar amb el quadernet! jejeje

Records!

Gemma ha dit...

Formatge i llet condensada, quin vici!
El blog de i-recetas és espectacular, per caure de cul! Si la recepta és d'allà segur que està per llepa-se els dits. Apuntada a favoritos!

Irisibula ha dit...

Apa, Anna, que ja m'has descobert un altre bloc de cuina genial! Seran la meva perdició... Provaré aquest flam perquè m'encanta la pinta que té i no sembla difícil de fer.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bo, aquest clàssic és dels que mai et defrauda davnat d'uns bons convidats. Salut!!!!