diumenge, 25 de gener del 2009

Espaguetis carbonara



És una de les salses més comuns a les cartes dels restaurants "italians" o pizzeries, i tot i això no és fàcil trobar-ne una de bona, ja que s'acostuma a abusar de la crema de llet, de manera que la pasta acaba nedant al plat. Aquesta va quedar gustosíssima!

Ingredients per a 4 persones:

- 400 gr d'espaguetis
- 100 gr de cansalada no fumada
- crema de llet
- un ou per persona més un
- parmesà
- oli
- sal i pebre

Preparació:

Daurar la cansalada a la paella amb un fil d'oli, salar lleugerament i afegir una cullerada de caldo per deglassar. Afegim una cullerada grossa de crema de llet i deixem que redueixi.

Posem a un plat fons o un bol els rovells, que salpebrem, i una cullerada gran de crema de llet, i ho reservem fins al moment de servir.

Bullir els espaguetis amb abundant aigua amb sal, escorre'ls i abocar-los a la paella amb la salsa. Barrejar i afegir abundant parmesà ratllat (4 bons grapats). Seguim barrejant, afegim dos trossets de mantega, els ous i la nata reservats, i seguim remenant. Finalment esporvoregem una mica de pebre.

4 comentaris:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bons que t'han quedat. A mi és una de les receptes de pasta que més m'agrada. Aquesta teva molt bé. Salut!!!!

Mercè ha dit...

Veus, en canvi la cansalada a la salsa carbonara... mmmmmm! Que bona! És de les salses que més ens agrada! T'ha sortit genial!

Cuinagenerosa ha dit...

a mi també m'encanta la carbonara, però la faig sense gens de nata, aboco els espagueti ben calents sobre els rovells o l'ou sencer barrejat amb el bacó, el formatge el i pebre negre.
estic d'acord que a la majoria de restaurants ho arreglen posant-hi força nata que és la manera que quedi una salsa lligada, i molts no hi posen ni ou.

Margarida ha dit...

Hola, Anna! Sóc la Margarida, nova en això dels bocs de cuina, i mirant i remirant per tot arreu, m'he trobat amb el teu bloc. M'agrada, sobretot pels colors de les teves receptes i per la presentació.
La idea d'enriquir amb cansalada aquests espaguetis no se m'havia acudit, i trobo que han d'estar més gustosos.
Seguiré visitant-te!

http://elmondelacuina.blogspot.com/