Aquesta és una recepta de la Carme Ruscalleda extreta del llibre "Cuinar per ser feliç" que va tenir molt d'èxit, ja que no és un tipus de croqueta que trobem en general.
Ingredients:
- 200 gr de salmó fumat a dauets
- 1 ceba
- 500 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 100 gr de farina de blat
- 50 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- sal, pebre blanc, nou moscada, oli extra verge d'oliva
- 3 clares, pa ratllat
- oli d'oliva (per fregir-les)
Preparació:
En una paella fonda, i amb un fil d'oli, sofregir fins a enrossir a foc lent la ceba picada molt fina, 20 minuts. En un bol a part, mesclar els ingredients: la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, i el salmó. Mesclar-lo bé amb l'ajut d'una batedora de barilles.
Abocar la mescla a la cassola i, a mig foc, prosseguir la cocció sense parar de remenar fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per si mateixa es desenganxa de les parets de la paella, 10 minuts.
A continuació abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passant-les per les clares i arrebossant-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l'oli d'oliva.
Ingredients:
- 200 gr de salmó fumat a dauets
- 1 ceba
- 500 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 100 gr de farina de blat
- 50 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- sal, pebre blanc, nou moscada, oli extra verge d'oliva
- 3 clares, pa ratllat
- oli d'oliva (per fregir-les)
Preparació:
En una paella fonda, i amb un fil d'oli, sofregir fins a enrossir a foc lent la ceba picada molt fina, 20 minuts. En un bol a part, mesclar els ingredients: la llet, la farina, la Maizena, els 3 rovells, sal, un xic de pebre i un polsim molt petit de nou moscada, i el salmó. Mesclar-lo bé amb l'ajut d'una batedora de barilles.
Abocar la mescla a la cassola i, a mig foc, prosseguir la cocció sense parar de remenar fins que la mescla es converteix en una pasta fina i brillant, que per si mateixa es desenganxa de les parets de la paella, 10 minuts.
A continuació abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passant-les per les clares i arrebossant-les amb pa ratllat, i fregir-les amb l'oli d'oliva.
Espero que les proveu de fer i us agradin molt!
5 comentaris:
Recepta de la Rusqui, garantia total!. A mi m'agrada molt el salmó fumat, així que les faré segur!. A més, us varem quedar molt maques!.
Fins aviat
Sí Glòria, la Rusqui és garantia d'èxit...m'he adonat que m'agrada molt fer les seves receptes, i ja en tinc una de pensada pel blog...
petons!
Oh, és que aquest llibre de la Rusqui està esdevenint un clàssic. És genial per quan comences. Recordo que fa temps el vaig agafar de la biblio, però no vaig parar atenció a aquestes croquetes, que més d'hora o més tard, posaré en pràctica!
A casa també ens agraden molt les croquetes, aquestes cauran aviat! gràcies!
conacasa-res
Publica un comentari a l'entrada