Quin cap de setmana de cuina!!! El dissabte vaig tenir a casa a la tieta Núria i la tieta Rai. Feia molt temps que els debia un dinar i per fi vaig complir amb la meva promesa.
Vaig preparar 4 petits entrants, i com a plat principal, una fideuà. Elles ens van dur els postres, un fantàstic pastís de trufa i crema cremada...mmmm, un dels nostres preferits!
Començo amb la primera recepta, els vasets de pebrots del piquillo, amb els que em vaig estrenar amb el sifó...què divertit! M'ha encantat utilitzar-lo, crec que pot donar moooolt de joc!
Ingredients per a 6 vasets:
- 1 pot de pebrots del piquillo en conserva
- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 6 ous de guatlla
- pebre vermell dolç
- oli i sal
(sifó de 1/2 litre i 1 càrrega)
Preparació:
Netegem els pebrots amb cura de que no quedin llavors ni trossets de pell ennegrits pel rostit (es pot fer amb pebrots escalivats). Triturar-los o passar-los pel passa-purés. Afegir la nata líquida i la sal, i batre amb un batedor de mà. Passar la barreja per un colador fi i abocar-ho al sifó.
Tancar el sifó. Fer servir una càrrega, sacsejar el sifó enèrgicament 3 o 4 vegades i reservar a la nevera durant unes hores.
Fer els ous de guatlla ferrats a una paella amb un xic d'oli i col·locar-ne un al fons de cada vaset. Omplir la resta del got amb l'escuma del sifó i esporvorejar amb el pebre vemrell dolç.
Es recomana omplir el sifó amb uns 400 ml de barreja, pel amb aquests ingredients hi ha escuma per a forces més gots. Va quedar una textura clarament espumosa i un gust molt reconeixible, amb la sorpresa de l'ou ferrat al fons. Us agrada la idea???
Vaig preparar 4 petits entrants, i com a plat principal, una fideuà. Elles ens van dur els postres, un fantàstic pastís de trufa i crema cremada...mmmm, un dels nostres preferits!
Començo amb la primera recepta, els vasets de pebrots del piquillo, amb els que em vaig estrenar amb el sifó...què divertit! M'ha encantat utilitzar-lo, crec que pot donar moooolt de joc!
Ingredients per a 6 vasets:
- 1 pot de pebrots del piquillo en conserva
- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 6 ous de guatlla
- pebre vermell dolç
- oli i sal
(sifó de 1/2 litre i 1 càrrega)
Preparació:
Netegem els pebrots amb cura de que no quedin llavors ni trossets de pell ennegrits pel rostit (es pot fer amb pebrots escalivats). Triturar-los o passar-los pel passa-purés. Afegir la nata líquida i la sal, i batre amb un batedor de mà. Passar la barreja per un colador fi i abocar-ho al sifó.
Tancar el sifó. Fer servir una càrrega, sacsejar el sifó enèrgicament 3 o 4 vegades i reservar a la nevera durant unes hores.
Fer els ous de guatlla ferrats a una paella amb un xic d'oli i col·locar-ne un al fons de cada vaset. Omplir la resta del got amb l'escuma del sifó i esporvorejar amb el pebre vemrell dolç.
Es recomana omplir el sifó amb uns 400 ml de barreja, pel amb aquests ingredients hi ha escuma per a forces més gots. Va quedar una textura clarament espumosa i un gust molt reconeixible, amb la sorpresa de l'ou ferrat al fons. Us agrada la idea???
9 comentaris:
Quines tres receptes de categoria, jo em quedo amb la truita de patates
Felicitats
Ester
mmm....aquest sifó pot donar per molt! De ben segur!!!
Quan puc venir a dinar??
Ptnts
Unes reeceptes molt bones!
JO també m'haig d'estrenar amb el sifó i segurament ho faré amb aquesta escuma de pebrots que té una pinta!
Una abraçada!
Una recepta molt atractiva que fa venir ganes de comprar un sifò. Ara recordo que la Gemma deia que era millor que no fos molt gran. Quina capacitat té el teu?.
Quina combinació de textures més originals! Ara em venen ganes de comprar-me un sifó...
Anna, molt bona combinació!! I quan em convides a dinar? ;) És que jo no tinc sifó!! :(
Imagino que les tietes devien quedar encantades amb entrants com aquest i fideuà!! :)
Petons!
I evidenment, espero que pengis la recepta del pastís de trufa i crema cremada!!!! Quina delícia!!! Ja estic salivant només d'imaginar-me'l!! ;) jejeje
Que divertits aquests gotets...m'apunto la idea per fer-los!! A que és molt xulo el sifó???
Petunets,
Eva.
Ja ho crec que ens agrada la idea, jo també m'apunto la recepta, que és perfecte per sorprendre a uns convidats ben exigents ;)
Publica un comentari a l'entrada