dissabte, 25 d’abril del 2009

Flam de mató del Jero i la Cèlia




Els nostres amics de Vilafranca ens van dur per postres un fantàstic flam de mató, que havien tastat a un restaurant, i van trobar la recepta a aquesta adreça: http://www.tv3.cat/cuines/receptes/recepta_1018.htm

Ingredients:

- 200 gr de sucre
- 300 gr de llet
- 250 gr de nata líquida
- 250 gr de mató
- 1 sobre de quallada

Preparació:

Comenceu aquest flam preparant el caramel: poseu una mica de sucre en un cassó i deixeu-lo al foc, sense deixar de remenar, fins que agafi el color adequat. Un cop fet el caramel, repartiu-lo pel fons del motlle.

Mentre es refreda, poseu en un pot la quallada, el mató, el sucre i la crema de llet. Tritureu-ho. Quan el mató ja s'hagi desfet, tireu-hi la llet i torneu-ho a triturar. Tot seguit, ompliu el motlle amb la barreja i poseu-lo en una safata amb aigua per coure el flam al bany maria. La cocció ha de ser al forn, a 180 graus i durant 1/2 hora. És recomanable que feu aquestes postres d'un dia per l'altre.

Els cuiners, que són molt po-fessionals, i proven de fer els postres abans per comprobar que surtin bé, ens van donar les següents recomanacions: amb aquestes mides surt un pèl dolç pel nostre gust, nosaltres hi vam posar 160gr de sucre (caramel a part). Per descuit vam invertir l'ordre de la llet i de la nata líquida i per acabar de personalitzar-ho vam augmentar el temps passant de 30 a 50 minuts, sempre a 180ºC. Quan el treus del forn tens la sensació que encara és força líquid, tambaleja molt, però amb el fred qualla bé. També vam experimentar amb què passaria si no el poses el bany maria... però això ja no t'ho recomano ;)

Amb aquests consells, no hi ha excusa, triomfareu com ho van fer ells!!!

4 comentaris:

Núria ha dit...

Anna, ha d'estar boníssim!!


Núria

Gemma ha dit...

Senzill i boníssim, ja la tinc a faboritos :)
I seguiré els consells sobre el sucre, que a nosaltres les postres ens agraden poc dolces ;)

Mercè ha dit...

Anna, felicita als teus amics perquè els hi va quedar genial!! Jo aquest també l'havia vist i al tinc a la llsita de pendents per Nadal o fins que aconsegueixi fer-me el mató jo mateixa! ;)
Petons!

RUBEN ha dit...

Anna! M'agrada! Queda apuntada!
Una abraçada