Aquesta sopa m'ha encantat, el vi li dona un gust molt potent. És del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda).
Ingredients per a 4 persones:
- 1.500 ml de caldo de pollastre
- 500 gr de cebes de figueres
- 30 gr de mantega
- 20 ml d'oli
- 10 gr de farina
- 50 ml de Porto
- 80 gr de formatge Emmental ratllat
- llesques de pa tallat primet
Preparació:
Sofregir les cebes tallades a la juliana en una olla amb l'oli i la mantega. Quan comenci a enrossir, uns 8 minuts, salpebrar.
Tirar-hi la farina i sofregir-la, mig minut, tirar-hi el vi de Porto i el caldo lleuger bullent, deixar-ho coure tot junt a foc baix i tapat durant 25 minuts, afinar de sal i ja està llesta.
Per servir es poden posar les llesques de pa al fons del plat, escaldar-ho amb la sopa i repartir el formatge per sobre al gust. També es pot tirar un our cru, el formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.
Ingredients per a 4 persones:
- 1.500 ml de caldo de pollastre
- 500 gr de cebes de figueres
- 30 gr de mantega
- 20 ml d'oli
- 10 gr de farina
- 50 ml de Porto
- 80 gr de formatge Emmental ratllat
- llesques de pa tallat primet
Preparació:
Sofregir les cebes tallades a la juliana en una olla amb l'oli i la mantega. Quan comenci a enrossir, uns 8 minuts, salpebrar.
Tirar-hi la farina i sofregir-la, mig minut, tirar-hi el vi de Porto i el caldo lleuger bullent, deixar-ho coure tot junt a foc baix i tapat durant 25 minuts, afinar de sal i ja està llesta.
Per servir es poden posar les llesques de pa al fons del plat, escaldar-ho amb la sopa i repartir el formatge per sobre al gust. També es pot tirar un our cru, el formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.
2 comentaris:
Ui m'agrada molt la sopa de ceba, però mai l'havia fet així. La provaré!
La veritat és que tenint el caldet ja fet és un plis ;)
Publica un comentari a l'entrada