diumenge, 16 de març de 2008

Hamburgueses de rap i pernil



Contribució a l'HEMC 20:

hemc 20 - jamon iberico


Ingredients per a 4 persones:

- 400 gr de cua de rap neta d'espines
- taquets de pernil ibèric
- 1 rovell d'ou
- 3 o 4 branquetes de cibulet
- llimona
- oli
- sal i pebre

Preparació:

Tallar el rap a daus i passar-lo per la picadora. Salpebrar. Afegir un raig de suc de llimona i el cibulet picat. Tallar els taquets de pernil en trossets més petits. Afegir el pernil i el rovell d'ou i barrejar-ho tot amb una cullera o amb les mans directament. El rovell farà que quedi l'hamburguesa més compacta, però també es pot provar de fer sense. Donar forma a les hamburgueses i fer-les a la planxa amb una mica d'oli.

Les pots acompanyar amb patata bullida, puré de patata, amanida, arròs, cous cous, etc.

Les pots fer de rap i bolets, carxofa o altres ingredients enlloc del pernil.