diumenge, 9 de març del 2008

Tonyina a la mediterrània



Ingredients per a 4 persones:

- 4 talls de tonyina (d’uns 150 gr cadascun)
- 2 tomàquets grans
- 2 grans d’all
- 2 cullerades d’albahaca
- 2 cullerades d’orenga
- julibert
- 6 cullerades d’oli d’oliva
- 100 gr d’olives negres
- 50 gr d’alcaparres
- 2 cullerades de salsa de soja
- sal i pebre

Preparació:

Rentar els tomàquets i tallar-los a dauets. En una safata, barrejar les herbes amb el tomàquet, 4 cullerades d’oli i una mica de sal i pebre. Les herbes si poden ser fresques millor, però jo les he posat seques i també queda bo.

Es posa la tonyina dins la safata i es deixa marinar una hora. S’ha d’anar girant la tonyina vàries vegades perquè quedi ben impregnada.

En un altre bol, barrejar les olives amb les alcaparres (ambdues trinxadetes), les dues cullerades que queden d’oli i la salsa de soja.

Fer les rodanxes de tonyina a la planxa durant un parell de minuts per banda i servir-les inmediatamente amb la marinada per sobre i la preparació d’olives i alcaparres a part.

Nosaltres vem fer arròs per acompanyar i el vem regar amb la vinagreta de soja, oli, olives i alcaparres…estava molt bo.