dimecres, 26 de març del 2008

Crema de verdures i bacallà amb cor tendre



Com va dir la Mireia, el títol de la recepta és un pèl cursi, però bé, respectarem el guió. És la segona de les 3 receptes apreses al curs d'aquesta super cuinera:

Ingredients:

- 150 gr de bacallà
- 250 gr de carbassa (o pastanaga)
- 1 carbassó
- 2 patates
- 1 ceba
- 2 grans d'all (ups, ara me n'adono que no els hi vaig posar)
- aigua
- sal i pebre
- oli
- mascarpone
- ricota
- cibulet (4 o 5 tiges)

Preparació:

Deixar el bacallà al punt de sal remullant-lo en aigua durant 1/2 hora aproximadament, o comprar-lo directament dessalat.

Netejar les verdures, pelar-les i tallar-les a rodantxes (peleu el carbassó deixant tires de pell perquè un cop tritureu la crema quedaran els puntets verds molt monos). Col·locar les rodantxes a una cassola a capes començant pel carbassó i seguint per la ceba, l'all, la patata i la carbassa. Cobrir les verdures amb aigua, just a l'alçada de l'última capa i deixar coure fins que siguin tendres.

Incorporar el bacallà i coure-ho tot junt uns instants. Triturar la crema.

Per donar-li un punt més sofisticat a la crema, fer un quenelle al mig del plat amb els formatges...un què? només cal barrejar el mascarpone amb la ricota, afegir una mica de sal i el cibulet picat i formar una mena de croqueta amb dues culleres.

Tant si la mengeu amb el formatge com sense, és un plat obligat!

6 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

hola, anna!
acabo de descobrir el teu bloc i m'ha agradat de seguida: és clar, ben escrit, amb bones fotos i receptes atractives.
amb el teu permís, t'he afegit a la llista de blocs recomanats del meu lloc.
felicitats! (pel bloc, no perquè t'hagi afegit a la llista)

Anònim ha dit...

Hola Anna,
tinc uns dubtes; quan incorpores el bacallà a les verdures el deixes gaire estona, o no? i per cert, quan ho tritures, es tritura tmb el bacallà?
moltes gracies.
gemma(vic)

Anna ha dit...

Gràcies Manel!! Estic encantada de que em posis a la llista d'enllaços del teu blog. Precisament et vaig visitar ahir i vaig trobar que compartim molts gustos...també m'agraden molt els papillots, i ara veig que també ets un apassionat dels arrossos, especialmente amb bolets porquins! Ja et tinc a la llista de favorits, per anar-te visitant ;)

Anna ha dit...

Hola Gemma, el bacallà el vaig deixar coure un minutet...ja veuràs que en un moment queda fet. I llavors ho trituro tot junt. Ah! i és bona tant freda com calenta! Ja em diràs què et sembla.

Glòria ha dit...

De les receptes de la Mireia, encara em falta provar aquesta. No pateixis per les d'avui del David Lienas, ja te les passarem i a la propera ens veiem !.

Pebbles ha dit...

Aquesta recepta la vaig provar després de la clase de la Mireia, i va agradar molt a casa. El contrast de la crema calenta i el gustet de bacallà amb els formatges freds estaba molt bé. Penso tornar-la a fer.