Ingredients per a 6 tasses:
Pel suc cremós de carxofa:
- 1/2 kg de carxofes molt tendres
- 1 porro
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 litre d’aigua (millor de Vichy)
- Sal i pebre blanc
Preparació:
Posar l’oli en una olla, tirar-hi el porro picat petit i sofregir-ho a foc mitjà uns 3 minuts (no han de quedar rossos, només cuits).
Mentrestant, rentar i assecar les carxofes, senceres, i tallar-les a la juliana molt fina. Llavors, Titar-les a l’olla i apujar el foc, salpebrar-ho i no deixar de remenar durant 1 minut, aixó la verdura té més color i és més saborosa.
Tirar a l’olla l’aigua ben calenta, deixar que arrenqui el bull, i mantener-ho a foc mitjà 10 minuts.
Triturar-ho, colar-ho i reservar el suc cremós.
Pel suc cremós de ceba:
- 1/2 kg de cebes de Figueres
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 cullerada i ½ de vi de porto (blanc)
- 0,75 litres d’aigua (millor de Vichy)
- Sal i pebre blanc
Preparació:
Tallar la ceba a la juliana i posar-la en una olla amb l’oli. Sofregir-la 3 minuts i salpebrar-la.
Tirar-hi el vi i deixar-ho coure 1 minut.
Tirar a l’olla l’aigua ben calenta, deixar que arrenqui el bull, i mantener-ho a foc mitjà 10 minuts.
Triturar-ho, colar-ho i reservar.
Podeu servir els sucs ben calents en tasses o gots transparents per poder veure la diferència de colors.
Pel suc cremós de carxofa:
- 1/2 kg de carxofes molt tendres
- 1 porro
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 litre d’aigua (millor de Vichy)
- Sal i pebre blanc
Preparació:
Posar l’oli en una olla, tirar-hi el porro picat petit i sofregir-ho a foc mitjà uns 3 minuts (no han de quedar rossos, només cuits).
Mentrestant, rentar i assecar les carxofes, senceres, i tallar-les a la juliana molt fina. Llavors, Titar-les a l’olla i apujar el foc, salpebrar-ho i no deixar de remenar durant 1 minut, aixó la verdura té més color i és més saborosa.
Tirar a l’olla l’aigua ben calenta, deixar que arrenqui el bull, i mantener-ho a foc mitjà 10 minuts.
Triturar-ho, colar-ho i reservar el suc cremós.
Pel suc cremós de ceba:
- 1/2 kg de cebes de Figueres
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 cullerada i ½ de vi de porto (blanc)
- 0,75 litres d’aigua (millor de Vichy)
- Sal i pebre blanc
Preparació:
Tallar la ceba a la juliana i posar-la en una olla amb l’oli. Sofregir-la 3 minuts i salpebrar-la.
Tirar-hi el vi i deixar-ho coure 1 minut.
Tirar a l’olla l’aigua ben calenta, deixar que arrenqui el bull, i mantener-ho a foc mitjà 10 minuts.
Triturar-ho, colar-ho i reservar.
Podeu servir els sucs ben calents en tasses o gots transparents per poder veure la diferència de colors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada