dimarts, 15 de gener de 2008

Estofat de sípia



Ingredients per a 4 persones:

- 1 sípia
- 3 cebes
- 4 patates
- 200 gr de pèsols congelats
- 2 cullerades de vi blanc
- picada d'ametlles, pa fregit, pinyons i julibert
- oli, sal i pebre

Preparació:

Netejar i tallar la sípia a quadradets i posar-la a una cassola durant un minuts (sense oli). Un cop s'hagi evaporat l'aigua, s'afegeixen dues cullerades d'oli i la ceba tallada ben petita.

Quan la ceba està enrossida, afegir el vi blanc. A continuació, afegir-hi aigua calenta i deixar coure una mitja hora. A continuació afegir les patates tallades a trossos i deixar-les bullir durant uns 15 minuts. Quan faltin 5 minutets, afegir la picada i els pèsols.

El plat ja és llest, tot i que es pot completar amb un ou dur per comensal tallat a grills. Cal tenir en compte que sempre és més bo d'un dia per l'altre.