diumenge, 1 de febrer del 2009

Filet de porc amb pinya i soja



Al capítol "de cru a cuit" del Descobrir Cuina del gener, es tracta una fruita que m'encanta, la pinya. S'expliquen les seves qualitats i versalitat a la cuina, com demostren les tres receptes que proposa en Jordi Anglí (ja heu vist la pinya farcida de crema catalana de la cuina de casa) i jo em vaig animar amb aquest filet de porc, deliciós!

Ingredients per a 4 persones:

- 2 filets de porc
- 1 pinya
- 5 gr de sucre
- 150 gr de salsa de soja
- gingebre (en pols)
- porradell (per decorar)
- 2 grans d'all
- sal gruixuda
- mantega
- 1 cullerada de mel
- oli d'oliva

Preparació:

Netejar els filets de porc de greix fins deixar-los ben polits. Marinar el filet amb els alls laminats, el sucre, el gingebre i la salsa de soja, 2h.

Pelar la pinya i fer-ne talls rectangulars de 3 cm d'ample, 10 de llarg i 2 de gruix. Marcar-los en una paella amb una mica de mantega i sucre, per caramelitzar-la. Acabar la cocció al forn 5 minuts a 180ºC.

Saltar el filet sencer en una paella calenta. Quan estigui daurat, posar-lo al forn 5 minuts a 180ºC embolicat amb paper d'alumini. Un cop surti del forn, deixar-lo reposar 3 minuts.

Barrejar en un bol una cullerada de mel, dues de salsa de soja i quarte d'oli d'oliva.

Posar els rectangles de pinya al centre del plat. Al damunt posar-hi el filet laminat i acabar-ho amb la vinagreta. Donar un toc final posant sal gruixuda a la carn i porradell picat.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Com ja li vaig dir a la Gemma quan va fer la pinya amb crema, el fotògraf d'aquest reportatge és amic nostre!! ja li diré que les receptes han triomfat!!
petons i enhorabona.

Cuinagenerosa ha dit...

anna, m'encanta aquesta recepta,e l porc amb la pinya lliga molt bé, i la vinagreta amb salsa de soja em sembla que li deu donar un toc ben diferent.

Cristina ha dit...

Quina bona pinta!!! Ha d'estar boníssima la combinació del porc amb la pinya. Salutacions.

Anònim ha dit...

Les receptes del Jordi Anglí!
Heu vist que aquest mes al Descobrir cuina surt un reportatge de una empresa que es diu iCOOK?? Es del cuiner que va fer aquestes receptes de la pinya i es veu que fan classes de cuina a domicili... jo n'he contractat una pel 07 d'abril!! Ja us explicaré què tal!!