dissabte, 7 de febrer de 2009

Bacallà amb crosta



Una recepta amb bacallà ràpida, senzilla i bona...estil kiwi!!!

Ingredients per a 4 persones:

- 600 gr de morro de bacallà dessalat (en 8 talls)
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal
per la crosta
- 2 grans d'all
- 4 cullerades de pinyons
- 4 branquetes de julivert
- 4 cullerades de pa ratllat
- 1 culleradeta de pebre vermell picant o dolç

Preparació:

Pelar els alls i tallar-los. Rentar el julivert i tallar-ne les fulles. Posar a la picadora els alls, les fulles de julivert, els pinyons, el pa ratllat i el pebre vermell, i picar-ho fins a obtenir una pasta (també es pot fer amb un morter).

Assecar els trossos de bacallà amb paper absorbent, col·locar-los a una font untada amb oli i cobrir-los amb la pasta que hem preparat formant una crosta.

Posar-los al forn a 200ºC durant uns 20 minuts.

Mentrestant, treure la part més dura dels espàrrecs, bullir-los amb aigua i sal durant 7 minuts i escorre'ls.

Servir el bacallà acompanyat dels espàrrecs amb un fil d'oli, i si voleu fer el plat més consistent, afegiu una patata cuita al vapor tallada a làmines, amb una fina capa de formatge d'untar entre capes.

Ens ha agradat molt, però compte amb el punt de sal del bacallà...seguiu les instruccions del bacallaner!

17 comentaris:

angels ha dit...

Anna quina recepta mes bona de bacallà, jo soc una entusiasta i així no la havia provat, Petons

Glòria ha dit...

Anna,

A mi també m'agrada molt el bacallà i aquesta recepta em sembla sensacional. A més, com que el bacallà es cou al forn, és molt més lleuger que en moltes altres receptes, que primer s'ha d'enfarinar i fregir.

Fins aviat

manel ha dit...

em sumo als entusiastes del bacallà i m'adono que no en tinc cap recepta al bloc, prometo posar-n'hi una, però abans faré aquesta perquè em sembla tan sensacional com senzilla.

Margarida ha dit...

Mira, precisament tinc bacallà en remull per menjar dilluns. L'únic ingredient que em falta son els espàrrecs, però hi posaré una carxofa i unes patates bullides. Em sembla que aquest bacallà amb crosta ha de ser boníssim!

la vella carmanyola ha dit...

A casa el bacallà ens encanta!! no en sobra mai.

A vegades el gratinem però amb formatge ratllat.Així no l'haviem vist mai.

Auuu!! una altre cap a pendents.

Ester ha dit...

Al meu pare li agrada molt el bacallà, me l'apunto per fer-la un diumenge d'aquests
Una abraçada
Ester

Marta ha dit...

mmm...molt bona pinta! El bacallà és un dels meus peixets preferits...bé m'agraden tots!
Ptnt

Anna ha dit...

Angels, prova'l segur que t'agrada!

Glòria, és molt lleuger, a més la crosta tampoc du oli, i en 20 minutets al forn, llest!

Manel, segur que tens alguna recepta fantàstica de les teves, que amb un pim pam...un bacallà de primera (aquest, no crec que sigui criat per vosaltres ;)

Margarida, els espàrrecs són el de menys com dius! La crosta també es pot fer amb altres fruits secs com avellanes o ametlles.

la vella carmanyola, gratinat amb formatge ha de ser de vici! un petonàs!

Ester, espero que no li decebrà!

Marta, a mi també m'agrada molt el peix i el bacallà té un avantatge, i és que en general no he de fer gaire cua a la peixeteria!

Maria ha dit...

Anna, que si em descuido no arribo a dir-te res.. vas a una velocitat... M'ha encantat aquest recepta, la trobo molt maca i bona. Jo també la faré quan tingui convidats.. Llueix.
Petons

RUBEN ha dit...

olé! M'apunto la recepta! El bacallà és dels peixos que més m'agraden!

El cullerot Festuc ha dit...

A casa preferim el bacallà esqueixat que no pas fresc, però aquest fa una pinta boníssima!!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Quina crosteta més cruixent té aquest bacallà, quines ganes de dinar-lo.
petons nina!

Pebbles ha dit...

Anna, quina recepta més bona. A casa ens agrada molt el bacallà. Tindré que provar-la.

Pebbles ha dit...

Anna, quina recepta més bona. A casa ens agrada molt el bacallà. Tindré que provar-la.

Iris ha dit...

Al meu casament van servir un plat similar, però la crosta era de festucs, i també força bona. Aquesta nit provo la teva variant!

mome ha dit...

esta de primera i ben segur que he gaudit molt, felicitats i gracies.

Maria Jose ha dit...

Això deu ser boníssim...a mi m´encanta el bacallà així que aquesta l´apunto!!!