dilluns, 23 de febrer de 2009

Coca de llardons




La setmana passada vaig estar tan enfeinada que em va passar el dijous sense fer la tradicional truita de butifarra, no vaig comprar ni un bunyol, no m'he disfressat i diria que només he vist una persona disfressada! Dissabte em vaig dir...no pot ser, i vaig fer aquesta facilíssima coca de llardons que ens vem crospir com a postre. La vaig copiar del blog a la cuina!

Ingredients per a 4 persones:

- 1 làmina de pasta de full
- 100 gr. de llardons
- sucre
- pinyons
- 1 ou

Preparació:

Per a la preparació comencem picant els llardons una mica, vigilant de treure els trossos que tinguin crosta si no us agrada trobar rosegons.

Vaig comprar una massa de pasta de full fresca al super, la circular (si la trobeu rectangular, millor). S'ha de dividir la pasta de full en tres parts iguals imaginàries i cobrir la part central amb llardons i sucre. Dobleguem una de les parts sobre la part central, i l’aixafem una mica amb el corró. Tornem a posar llardons i sucre i ho tapem amb el tros de pasta de full restant. Ho aixafem de nou amb el corró i l’ estirem donam la forma desitjada.

Pintem la coca amb ou batut i la cobrim amb pinyons (molts pinyons!). Aixafem els pinyons una mica per evitar que caiguin un cop cuita la coca, afegim sucre per sobre i ho coem al forn a uns 200 graus fins que estigui cuita (8 -10 minuts).

No en va quedar ni una engruna!! La propera serà la coca de Llavaneres que he vist a varis blogs!

10 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Nosaltres la botifarra d'ou si que la vam menjar el dijous passat, ara bé, ni disfresses, ni senyor carnestoltes i ni coca de llardons... en fi noia, que es genial aquesta recepta tan 'resultona' i fàcil de fer.
Molts petons estimada!

Mercè ha dit...

Si senyora! Ben fet Anna!! :) T'ha quedat una coca genial!!
Jo aquí no vaig tenir sort i no he trobat llardons. :(
Petons!

Dolça ha dit...

Anna, veig que tu també segueixes les tradicions, encara que estiguis enfeinada!!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

Deliciosa i increïblement fàcil de fer. Qualsevol paga els preus que en demanen a les pastisseries, oi? T'ha quedat molt bonica :)

la vella carmanyola ha dit...

A mi aquest tipus de masses encara en fan una mica de respecta!!

Però s'ha de reconèixer aquesta teva es mereix un 10!!

Recordss

Margarida ha dit...

I que bona, tan torradeta, oi?
Les tradicions no s'han de perdre!

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmm...m'encanta la coca de llardons...xo que dir de la xocolata que has posat????? nyam!!!
Petunets,
Eva.

Pebbles ha dit...

Això sí encara que més tard, però val la pena, a més es boníssima, i com diu la Gemma, qualsevol paga el que demanen.

Petonets,!!

mome ha dit...

aquestes coques queden de meravella, i bones a tots moments felicitats

Maria ha dit...

Anna, t'ha quedat preciosa, com de pastisseria. La clau està com dius en posar forces pinyons a sobre i queda magnífica..
Petons