És una recepta que he fet vàries vegades, amb diferents tipus de peix, i sempre m'agrada. És de la Rusqui.
Ingredients per a 4 persones:
- llobarro (1 kg i mig aprox.)
- 8 tomàquets
- xerès sec
- oli d'oliva
- 70 gr d'olives negres
- all i julivert
- sal i pebre
Preparació:
Demaneu a la peixeteria que us netegin el llobarro d'escates, que en treguin l'espina del mig i us en facin filets.
Rentar els tomàquets. Obrir-ne 4 per la meitat, treure'n les llavors i ratllar-los. Reservar el tomàquet ratllat amb una mica de xerès sec, oli, sal i pebre. Els altres 4 tomàquets, tallar-los a rodantxes d'1 cm i reservar. Picar l'all i el julivert ben fi.
Col·locar, al fons d'una safata de forn, el tomàquet ratllat amanit amb l'all i julivert i els tomàquets tallats amanits amb sal, pebre i un raig d'oli. Posar-ho al forn a 200ºC durant 4 minuts.
Treure la safata i repartir per sobre les olives (jo les tallo a rodantxes) i els filets de llobarro, salats per la part de la carn i col·locats amb la pell a sobre. Amb una cullera, posar una mica del suc de la cocció al damunt de cada filet i acabar d'enfornar a la mateixa temperatura només 3 minuts més (o 4!).
Per fer el plat més consistent hi podeu posar unes rodantxes de patata (prèviament cuites al microones uns 5 minuts o al forn durant uns 12 minuts). Es pot cuinar el plat amb altres peixos com el lluç, o verats, rogers, pagells o sards, com recomana la Carme. També es pot fer amb butifarra crua o filets de pollastre (6 minuts de cocció llavors).
Ingredients per a 4 persones:
- llobarro (1 kg i mig aprox.)
- 8 tomàquets
- xerès sec
- oli d'oliva
- 70 gr d'olives negres
- all i julivert
- sal i pebre
Preparació:
Demaneu a la peixeteria que us netegin el llobarro d'escates, que en treguin l'espina del mig i us en facin filets.
Rentar els tomàquets. Obrir-ne 4 per la meitat, treure'n les llavors i ratllar-los. Reservar el tomàquet ratllat amb una mica de xerès sec, oli, sal i pebre. Els altres 4 tomàquets, tallar-los a rodantxes d'1 cm i reservar. Picar l'all i el julivert ben fi.
Col·locar, al fons d'una safata de forn, el tomàquet ratllat amanit amb l'all i julivert i els tomàquets tallats amanits amb sal, pebre i un raig d'oli. Posar-ho al forn a 200ºC durant 4 minuts.
Treure la safata i repartir per sobre les olives (jo les tallo a rodantxes) i els filets de llobarro, salats per la part de la carn i col·locats amb la pell a sobre. Amb una cullera, posar una mica del suc de la cocció al damunt de cada filet i acabar d'enfornar a la mateixa temperatura només 3 minuts més (o 4!).
Per fer el plat més consistent hi podeu posar unes rodantxes de patata (prèviament cuites al microones uns 5 minuts o al forn durant uns 12 minuts). Es pot cuinar el plat amb altres peixos com el lluç, o verats, rogers, pagells o sards, com recomana la Carme. També es pot fer amb butifarra crua o filets de pollastre (6 minuts de cocció llavors).
9 comentaris:
mmmmm...quina pinta que fa aquest llobarro!!!!!...I si és de la rusqui...èxit assegurat!!!!..x cert, has anat a Sant Pau???...sent una fan no t'hauries de perdre aquesta experiencia...T'ho recomana amb majúscules...un plaer pels sentits!!!
Has vist que a la revista Cuina surt l'estoig de vapor???...Quina gran compra!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)
el peix al forn és una aposta segura, i tal com veig que el fas, encara més.
salut!
Anna! Quina foto, és espectacular de fet arriba l'oloreta del teu llobarro a la cuina vermella.
Fantàstic aquest peix!
petonets
Molt bona pinta aquest llobarro!
Felicitats per la recepta
Ester
Aquest vespre mateix la faig !. És d'aquelles receptes que van bé perquè són ràpides, però alhora tenen el seu "que".
Fins aviat.
fantastic aquest llobarro.
felicitats per el blog i les endevinalles.
Hola Anna, sóc Chantallyne, d'un blog veí "Qué cenamos hoy, Mamá?".He conegut el kiwi blau gràcies a la teva mare amb qui he anat a Istanbul la setmana passada. M'agraden les teves receptes i també les endevinalles!Enhorabona noia !!!
Dons, aquesta la penso fer segur, ens encanta el peix, i com ha dit en Manel, "és una aposta segura".
Felicitats,
Eva
Gràcies a tots pels comentaris!
Certament, estava molt bo, el llobarro es desfeia a la boca ;)
Eva, he de dir que encara no hi he anat, i està clar que ho haurem d'arreclar...buscaré una data especial.
Publica un comentari a l'entrada