diumenge, 13 d’abril del 2008

Tapa de mousse de foie amb mango caramelitzat



Ingredients:

(per la mousse)
- 100 ml de brou suau de verdures i pollastre
- 1 full de gelatina
- 125 gr de terrina de foie mi-cuit
- 150 ml de nata líquida per muntar
- sal i pebre
(per al mango caramelitzat)
- mig mango
- 1 cullerada sopera de sucre
- mitja nou (10 gr) de mantega

Preparació:

Pela i talla el mango em daus de mig cm de costat. Posa'l en una paella antiadherent amb una cullerada sopera de sucre i mitja nou de mantega i cou-lo a foc lent fins que agafi color i comenci a caramelitzar-se. Reserva'l.

Posa el full de gelatina a remullar en aigua freda, i el brou de pollastre a bullir. Quan bulli, aparta'l del foc i afegeix-hi la gelatina, ben escorreguda, i el foie tallat a dauets. Tritura-ho bé i posa-ho a punt de sal i pebre. Deixa-ho refredar a la nevera.

Quan el foie sigui fred, bat la nata fins que estigui semimuntada. Afegeix-ne la meitat a la barreja utilitzant una espàtula flexible de manera suau i després afegir l'altra meitat. Presenta-ho posant una culleradeta de mango al fons d'un got de "xupito" i acaba d'omplir-la amb la mousse.

Reserva-les a la nevera fins al moment de servir. També es pot substituir el mango per unes gotetes de reducció de Pedro Ximénez posades al fons de la copa. És una recepta de la Marta Carnicero del llibre "Passa'm la recepta".