dissabte, 12 d’abril de 2008

Crema de porro i patata amb musclos



Els musclos quasi no aporten calories i, en canvi, aporten una bona quantitat de minerals com: calci, ferro, magnesi, potasi, fòsfor i sobretot iode. Aquesta crema és ben suau i els musclos ben frescos queden molt bons.

Ingredients per a 4 persones:

- 750 gr de porros
- 500 gr de patates
- 1 kg de musclos
- 3 grans d'all
- 100 ml de sidra (o vi blanc)
- 1 brot de farigola
- 1 fulla de llorer
- 1 litre d'aigua
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal

Preparació:

Netejar i picar els porros. Pelar i trossejar les patates i els alls. Escalfar l'oli en una olla i enrossir-hi els alls. Afegir els porros i salar-ho. Incorporar-hi l'aigua i, al primer bull, abaixar el foc i deixar-ho coure uns 15 minuts. Afegir les patates i coure-ho 20 minuts més.

Rentar els musclos. Posar la sidra en una olla amb la farigola i el llorer, escalfar-ho a foc viu i afegir-hi els musclos fins que s'obrin.

Triturar la crema de porro i patata, i afegir el suc de la cocció dels musclos. Barrejar-ho bé i servir amb els musclos.