Ingredients per a 12 persones:
- 250 gr de salmó fumat a làmines
- 2 dl de llet
- 40 gr de mantega
- 3 cullerades de farina
- un pessic de sucre
- 3 cullerades de suc de llimona
- 2 dl de nata líquida
- 5 fulls de gelatina
- sal i pebre
Preparació:
Deixar els fulls de gelatina en remull dins d'un bol amb aigua freda durant uns 5 minuts. Mentrestant, fer una beixamel (espessa) amb la mantega, la farina i la llet (calenta). Enretirar del foc i afegir la sal, el pebre, el suc de llimona i el sucre. Barrejar i reservar.
S'ha d'escorrer la gelatina d'aigua i disoldre-la primer en una mica de beixamel, i després integrar-la a la resta quan sigui tíbia. Barrejar-ho bé.
Tallar el salmó a tires fines, barrejar-les amb la nata líquida i triurar-ho amb la batedora fins a obtenir una crema. Afegir aquesta barreja a la beixamel, barrejar-ho i abocar-ho a un motlle (o flameres). Per últim, cobreix-ho amb paper film i deixa-ho a la nevera un mínim de 6 hores perquè qualli.
Per servir-lo, o es desmotlla la mousse i es decora amb tires de salmó que haurem reservat, o posem directament la flamera al plat. Menjat amb unes torradetes és una tapa boníssima.
- 250 gr de salmó fumat a làmines
- 2 dl de llet
- 40 gr de mantega
- 3 cullerades de farina
- un pessic de sucre
- 3 cullerades de suc de llimona
- 2 dl de nata líquida
- 5 fulls de gelatina
- sal i pebre
Preparació:
Deixar els fulls de gelatina en remull dins d'un bol amb aigua freda durant uns 5 minuts. Mentrestant, fer una beixamel (espessa) amb la mantega, la farina i la llet (calenta). Enretirar del foc i afegir la sal, el pebre, el suc de llimona i el sucre. Barrejar i reservar.
S'ha d'escorrer la gelatina d'aigua i disoldre-la primer en una mica de beixamel, i després integrar-la a la resta quan sigui tíbia. Barrejar-ho bé.
Tallar el salmó a tires fines, barrejar-les amb la nata líquida i triurar-ho amb la batedora fins a obtenir una crema. Afegir aquesta barreja a la beixamel, barrejar-ho i abocar-ho a un motlle (o flameres). Per últim, cobreix-ho amb paper film i deixa-ho a la nevera un mínim de 6 hores perquè qualli.
Per servir-lo, o es desmotlla la mousse i es decora amb tires de salmó que haurem reservat, o posem directament la flamera al plat. Menjat amb unes torradetes és una tapa boníssima.
1 comentari:
Te la copio segur!
Publica un comentari a l'entrada