dimecres, 7 de novembre del 2007

Gnocchis de castanya al gorgonzola



Ingredients per a 4 persones:

- 700 gr de patates
- 200 gr de castanyes
- 300 gr de farina
- 3 cullerades de mantega
- 1 ou
- 80 gr de cansalada fumada a talls fins
- 200 gr de formatge gorgonzola
- 1 pot de crema de llet
- 1 got de llet
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- sal i pebre
- (pa de pagès)

Preparació:

Escaldar les castanyes durant uns minuts, pelar-les, bullir-les amb sal aprox. 1h i passar-les pel passa-puré. Bullir les patates amb pell mitja hora fins que siguin fetes, pelar-les i passar-les pel passa-puré.

Barrejar els dos purés amb la farina i l'ou i treballar la massa sobre un "marbre" enfarinat fins que quedi llisa i homogènia. Agafar trossos de massa i fer-ne rotlles cilíndrics, per tallar-los a trossets petits (la mida de gnocchi que volgueu). Bullir aigua amb sal, tirar-hi els gnocchis i treure'ls a mida que vagin surant.

A una paella, fer la cansalada sense oli i enretirar. Posar la mantega a la paella i passar-hi els gnocchis, afegint una mica de pebre, junt amb la cansalada.

La salsa de gorgonzola es prepara escalfant a foc mig-baix la llet, la crema de llet i el gorgonzola tallat a trossos petits, i barrejant fins que quedi textura de salsa.

Per últim, es serveixen els gnocchis als plats i es tira la salsa per sobre. Ara, si vols fer un plat més especial, compra un pa de pagès petit per cap, buida'l i introdueix els gnocchis amb la cansalada i finalment la salsa. Ja veureu com al final no queda res al plat!