dilluns, 19 de novembre de 2007

Llenguado amb salsa de verdures


Ingredients per a 4 persones:

- 4 llenguados
- 4 cullerades de nata per cuinar
- 50 gr d'ametlles picades
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 cullerades de xerès
- oli i sal

Preparació:

Fer un caldet amb els caps dels llenguados i les espines que tingueu (afegir els trossos en un litre d'aigua freda i coure uns 20 minuts). També es pot utilitzar un caldo de verdures.

Trossejar les verdures i fer-les a la paella amb un raig d'oli, a foc suau durant uns 15 minuts. Afegir el Xerès, 1/4 de litre llarg del caldo, la nata i coure 10 minuts més. Salar-ho i triturar-ho bé fins obtenir una barreja fina.

Col·locar les peces de llenguado (netejades amb aigua freda i assecades amb paper absorbent) a una safata pel forn, salar-les i cobrir-les amb la salsa, repartint per sobre les ametlles picades. Coure-ho a uns 180ºC durant 20 minuts.

Queda molt fi, ja veureu!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sóc un novell a la cuina, però m’he atrevit a fer-lo, ha sigut força entretingut i he passat alguns moments “d'apuro” (masses coses a l’hora) però al final ha quedat força bé. (tenint en compte la meva experiència ha quedat molt bé, la Meritxell opina el mateix).

Per el dimarts que ve tinc prevista fer una altre recepte teva, tot i que serà una sorpresa, ja et diré que.

Atentament,

Bernat