dilluns, 31 desembre de 2012

Palets d'albergínia amb mel



Un altre descobriment, fàcil de preparar i que va triomfar, que repetiré de ben segur en una altra ocasió. Ho vaig treure del blog Webos fritos (si és que hi ha una pila de blogs interessantíssims i que dona gust seguir tant per les receptes com per la fotografia... quin nivell!).

S'utilitzen dues albergínies que pelem i tallem a palets. Les deixem reposar en un escorredor salades, perquè perdin l'amargor. Les rentem al cap de mitja horeta amb aigua i assequem amb paper de cuina.

El que no indica és com fer la tempura, jo l'he fet segons una recepta del programa Cuines de TV3:

- farina de blat 100 gr

- Maizena 100 gr
- 1 cullerada de Llevat Royal
- aigua amb gas molt freda

En un bol preparem la barreja amb les dues farines i el llevat, però no posem l’aigua fins el darrer moment.
Quan l’oli de la paella ja estigui calent barrejarem les farines amb l’aigua amb gas, remenant poc a poc per no perdre el gas. Cal que l’aigua en gas estigui molt, molt, molt freda. La barreja ha de quedar amb grumolls i si cal mantenir-la freda amb glaçons.

Passem les albergínies per la pasta i les fregim en menys d’un minut.

Quan les retirem, les deixem sobre paper de cuina per absorbir l’oli i ja les tenim a punt de servir regant-les amb una mica de mel per sobre. S'han de fregir just abans de servir!


3 comentaris:

bojosperlacuina ha dit...

És un plat del què havia sentit parlar i que encara no he provat de fer mai, però crec que la combinació és boníssima.

RUBEN ha dit...

Que apuntada Anna, això té molt bona pinta.

Slts.

Anna ha dit...

Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)