dijous, 27 d’agost del 2009

Arròs amb calamars i cloïsses



Vaig començar amb una idea i el resultat va ser aquest. En un principi volia fer un arròs amb cloïsses molt senzillet que havia vist a una revista. Quan era a la peixeteria una senyora li va dir a la peixetera lo bo que era un plat de calamars amb ceba i moscatell que aquesta li havia explicat. Oh! Vaig decidir comprar uns calamars i fer aquesta recepta acompanyada d'arròs, o fins i tot fer un arròs amb calamars, ceba i cloïsses al moscatell. Però a l'hora de la veritat l'ampolla de moscatell que havia de ser a l'armari no hi era... seria un "expedient x". Total, que el vaig fer amb un vinet blanc una mica dolç que corria per la nevera, o sigui que em va sortir un mix.

Ingredients per a 2 persones:

- 250 gr d'arròs
- 200 gr de cloïsses
- 5 calamarcets grans tallats a rodanxes
- 1 ceba gran
- oli i sal
- 1/2 got de vi blanc
- 1 litre de caldo de peix
- julivert

Preparació:

Pelar i tallar la ceba a la juliana. Sofregir-la amb un bon raig d'oli uns minuts i afegir el mig got de vi. Deixar coure uns minuts més i afegir l'arròs. Un parell de minuts més tard hi posem caldo de peix ben calent que cobreixi la paella i col·loquem els calamars per sobre. Piquem el julivert i l'afegim. Salpebrar.

Remenem amb compte i afegim més caldo si fa falta. Afegim les cloïsses uns 10 minuts abans de que l'arròs sigui al punt. Un cop tastat i rectificat de sal, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs uns 5 minuts.

Ja veieu que és un arròs molt senzill però amb un gust mariner d'allò més bo!

Disculpeu per la foto però entre que era de nit i que tenia seleccionada una opció a la càmara que no era la correcta, ha quedat molt clara.

4 comentaris:

Pity ha dit...

un plato ideal, y riquisimo, me lo apuntol me encantan todos los ingredientes, me has hecho salivar..., tienes unas recetas muy ricas....y yo tambien soy aficionada a la caponata siciliana,

saludos desde londres,

pity

Margarida ha dit...

Haurà quedat una mica blanca la foto, però ja ens fem a la idea de lo bo que devia ser aquest arròs! Molt bons ingredients i plat super ràpid!

RUBEN ha dit...

Deliciós i facilet! Com a mi m'agrada! Molt bé Anna!
Una abraçada

Gemma ha dit...

Si els ingredients són bons i el peix és d'aquells frescos frescos, aquests arrossos són divins!