Vaig començar amb una idea i el resultat va ser aquest. En un principi volia fer un arròs amb cloïsses molt senzillet que havia vist a una revista. Quan era a la peixeteria una senyora li va dir a la peixetera lo bo que era un plat de calamars amb ceba i moscatell que aquesta li havia explicat. Oh! Vaig decidir comprar uns calamars i fer aquesta recepta acompanyada d'arròs, o fins i tot fer un arròs amb calamars, ceba i cloïsses al moscatell. Però a l'hora de la veritat l'ampolla de moscatell que havia de ser a l'armari no hi era... seria un "expedient x". Total, que el vaig fer amb un vinet blanc una mica dolç que corria per la nevera, o sigui que em va sortir un mix.
Ingredients per a 2 persones:
- 250 gr d'arròs
- 200 gr de cloïsses
- 5 calamarcets grans tallats a rodanxes
- 1 ceba gran
- oli i sal
- 1/2 got de vi blanc
- 1 litre de caldo de peix
- julivert
Preparació:
Pelar i tallar la ceba a la juliana. Sofregir-la amb un bon raig d'oli uns minuts i afegir el mig got de vi. Deixar coure uns minuts més i afegir l'arròs. Un parell de minuts més tard hi posem caldo de peix ben calent que cobreixi la paella i col·loquem els calamars per sobre. Piquem el julivert i l'afegim. Salpebrar.
Remenem amb compte i afegim més caldo si fa falta. Afegim les cloïsses uns 10 minuts abans de que l'arròs sigui al punt. Un cop tastat i rectificat de sal, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs uns 5 minuts.
Ja veieu que és un arròs molt senzill però amb un gust mariner d'allò més bo!
Disculpeu per la foto però entre que era de nit i que tenia seleccionada una opció a la càmara que no era la correcta, ha quedat molt clara.
4 comentaris:
un plato ideal, y riquisimo, me lo apuntol me encantan todos los ingredientes, me has hecho salivar..., tienes unas recetas muy ricas....y yo tambien soy aficionada a la caponata siciliana,
saludos desde londres,
pity
Haurà quedat una mica blanca la foto, però ja ens fem a la idea de lo bo que devia ser aquest arròs! Molt bons ingredients i plat super ràpid!
Deliciós i facilet! Com a mi m'agrada! Molt bé Anna!
Una abraçada
Si els ingredients són bons i el peix és d'aquells frescos frescos, aquests arrossos són divins!
Publica un comentari a l'entrada