dilluns, 10 d’agost del 2009

Tagliatelle amb meló i pernil



Vaig provar de fusionar el conegut "meló amb pernil" amb la pasta, fent una amanida que és fresquíssima i un plat únic molt complert. Evidentment podeu utilitzar qualsevol tipus de pasta. Vaig treure la idea d'una de les revistes de cuina Lecturas i la vaig adaptar una miqueta.

Ingredients per a una persona:

- 100-150 gr de pasta fresca
- 1 o 2 talls de meló
- 2 talls de pernil salat
- mozzarella (la bossa amb boletes va molt bé)
- unes fulles d'alfàbrega fresca
- oli, sal i pebre

Preparació:

Posar a coure la pasta en aigua bullent amb sal. Tallar el pernil a tires. Treure la closca als talls de meló i tallar-los a daus (pot quedar més bofó si feu boletes amb una cullereta de buidar).

Escórrer la pasta i esvaldir-la amb aigua freda, per tallar la cocció i refredar-la. Posar-la a un bol i afegir el pernil, el meló, la mozzarella, un pessic de pebre negre, les fulles d'alfàbrega ben picadetes i un bon raig d'oli d'oliva. Remenar força perquè no quedi tota la txitxa al fons del bol i ja es pot servir.

Si la prepareu amb unes hores d'antel·lació, guardeu-la a la nevera i així menjareu el plat de pasta ben fresquet. Us el recomano, vem disfrutar molt!!!

3 comentaris:

L'art de la cuina ha dit...

molt original! s'haurà de provar!

salutacions d'una novata en el món dels blocs!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Un plat de pasta bne original i mooolt refrescant. I amb la calor que fa aquest estiu això s'agraeix!
Petons!

Anna ha dit...

és fresquíssim!!!