dissabte, 8 d’agost del 2009

Pastís dolç de pastanaga



És un pastís molt refrescant que vaig fer farà un parell de mesos. Us recomano que l'acompanyeu amb una bola de gelat, deliciós!

Ingredients:

- 250 gr de pastanagues
- 100 gr de farina
- 75 gr de sucre
- 60 gr de mantega
- 1 culleradeta rasa de gingebre en pols
- 20 gr de llevat
- 2 ous
- 1 got de suc de pastanaga
- 2 làmines de gelatina

Preparació:

Tallar la mantega a trossets i deixar que s’estobi. Pelar i ratllar les pastanagues. Barrejar la farina amb el llevat, la meitat del sucre, el gingebre i les pastanagues ratllades.

Separar les clares dels rovells, posar les clares a refredar en un bol. Mentrestant, batre els rovells amb la resta de sucre fins que estiguin espumoses, afegir-les al bol amb la preparació anterior. Barrejar amb un robot.

Escalfar el forn a 180ºC. Posar mantega al motllo i enfarinar-lo, batre les clares a punt de neu ferma, incorporar la meitat a la massa i barrejar amb una espàtula delicadament. Incorporar la resta i tornar a barrejar. Abocar la massa al motllo i coure a la part mitja del forn 30 minuts.

Remullar les làmines de gelatina a un bol amb aigua freda 10 minuts. Mentrestant, escalfar el suc a foc lent, afegir la gelatina escorreguda i deixar fins que es desfagi totalment.

Deixar refredar el pastís sobre una reixeta i cobrir la superfície amb la meitat de gelatina. Deixar que la gelatina qualli abans d’afegir la resta. Menjar fred.

1 comentari:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Me l'apunto
Fa molt bona cara

bloc pa amb oli i xocolata