divendres, 6 de febrer del 2009

Macarrons amb espàrrecs verds i carxofa



Els divendres en general surto de la feina a les 3 de la tarda, i últimament, em ve molt de gust un bon plat de pasta. La setmana passada vaig acompanyar la pasta amb uns tomàquets secs que tenia confitats amb oli i unes olives negres. Aquesta setmana ho he fet com us explico a sota (molt rapidet)!

Ingredients per a 1 persona:

- 4 grapats de pasta
- 4 espàrrecs verds frescos
- 1 carxofa
- 2 cullerades de crema de llet
- vi blanc
- oli i sal
- parmesà ratllat

Preparació:

Mentre fem bullir la pasta, amb abundant aigua amb sal, preparem la salsa. Posem oli a la paella i hi sofregim els espàrrecs que hem netejat amb aigua prèviament i hem tallat a trossets (eliminant la primera part del tronc). Afegim també la carxofa, que prèviament hem tallat (primer tallem la cua i després per la part de dalt aproximadament per la meitat de les fulles) de manera que queda el cor i en fem trossets més petits que aniran a la paella.

Ho salem i al cap d'uns minuts afegim un rajolí de vi blanc, i en acabat, la crema de llet. Ho deixem coure uns minuts més perquè la salsa agafi una mica de consistència i es barregin tots els sabors.

Quan la pasta ja és "al dente", l'escorrem i l'aboquem a la paella amb la salsa. Ho enretirem del foc, ho remenem, afegim un grapat de formatge parmesà al gust, i tornem a remenar.

mmmm...comencem bé el cap de setmana...

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Combinació genial, pasta i carxofa... idílic, boníssim, ideal per començar dos dies de festa!!! petons guapa!

Mercè ha dit...

Una recepta senzilla, i boníssima! I amb ingredients de temporada! Molt bé Anna! M'apunto la idea! :) Petons!

josep ha dit...

Totalment d'acord amb els amics vermells, una combinació genial d'ingredients. I el secret bàsic per a mi, en la pasta, és que estigui sempre "al dente".
Felicitats!

Cristina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristina ha dit...

Segur que està boníssim!!! I com han comentat anteriorment els company, la combinació és perfecta. M'ho apunto per fer properament!!! Salutacions!

xaro ha dit...

Pasta i verdures que bo!!!!!!!! A més de fàcil i ràpid......genial!!!

Anna ha dit...

Gràcies a tots...si és que la pasta dona tantes opcions!!