dimecres, 1 d’octubre del 2008

Maple Salmon



Durant el viatge de l'estiu per Canadà vem menjar força salmó i la manera com més em va agradar va ser acompanyat de salsa de maple, l'arbre de la fulla canadenca.

Cercant per Internet vaig trobar la pàgina all recipes, i aquesta recepta de l'usuari starflower, molt ben valorada, recepta que vaig utilitzar per fer el segon plat del dissabte. Ja us avanço, que no pot ser més senzilla i bona a la vegada!!!

Ingredients per a 4 persones:

- 60 ml de sirope de maple
- 30 ml de salsa de soja
- 1 gra d'all laminat
- 1 gr de sal d'all (la podeu trobar al super en potets d'espècies)
- 0,3 gr de pebre negre (un polsim)
- 455 gr de salmó (4 lloms sense l'espina...a nosaltres ens va pesar més)

Preparació:

En un bol petit, barrejar el sirope, la salsa de soja, l'all, la sal d'all i el pebre.

Posar el salmó a una safata per anar al forn i marinar-lo amb la barreja durant 30 minuts a la nevera, tapada amb paper film, tombant-ho una vegada.


Escalfar el forn a 200ºC i coure el salmó sense cobrir la safata durant 20 minuts o fins que veieu que queda fet.

Ho vaig acompanyar amb una mica de puré de patata, però una bona alternativa pot ser un cous cous de xampinyons o altres bolets, ara que n'és època! Bon profit!!!

5 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

anna, té un aspecte fabulós, però això del maple no se'n deu trobar aquí, per què creus que ho podríem substituïr?
a mi el salmó cru amb la salsa de soja estil japonès ja m'agrada força, o sigui que potser marinat amb soja i els altres ingredients sense el maple potser també seria bo.

Gemma ha dit...

Caram, més fàcil impossible! On vas comprar el xarop de maple?
Jo el salmó sempre el faig al forn, a la planxa m'omple tota la casa de fum i queda plena de pudor a salmó tot el dia...

Anna ha dit...

DoncsJo el vaig comprar a Canadà, però es pot trobar al Corte Inglés, a tendes de dietètica (ja que hi ha dietes a base de sirope...) i he llegit que a l'Alcampo hi ha el Maple Joe, absolutely pure maple syrup (producte de Canadà, 100% pur xarop de arce).
Tens raó Gemma, el salmó a la planxa deixa la casa empudegada ;)

Mashi ha dit...

Jo el xarop este el vaig trobar a un Alcampo (el d'ací de Castelló), junt a la resta d'espècies "dolces" de pastisseria (vaines de vainilla i tal)

Demà em faré el peixet este, a vore què tal.

Jeroni ha dit...

Si conseguiu el sirope de Maple us aconsello molt que proveu aquest Salmó, ja vaig tenir la sort de provar el de la foto i es deliciós. :)

L'Anna també ens va regalar una caixeta de té de Maple, boniiiiiiissim!. Tot un descobriment això del Maple a la cuina.