diumenge, 28 de setembre de 2008

Farcellets de tomàquet i mozzarella



Aquest dissabte han vingut a dinar a casa la Joana, la Cèlia i el Jero. Hem preparat un menú no excessivament pesat, ja que el cap de setmana vinent tenim una triatló...però ja se sap, és difícil contenir-se ;)

De primer hem fet els farcellets que explicaré en aquest post. El segon ha estat un salmó amb salsa de maple leaf (la fulla típica canadenca). Ho hem menjat acompanyat d'un vi negre Señorío de Sarria i un vi blanc Chardonnay Jean Leon del Penedès boníssim que ens ha dut la Vila-family, molt bo! Tampoc podien faltar les catànies de Vilafranca, quin pecat!! i...si si, encara n'hi ha més...ens han dut un pastís típic de Vilafranca anomenat "fru fru" que ha estat tot un descobriment.

Aquí va la primera recepta:

Ingredients per a 4 persones:

- mantega per la safata del forn
- 8 tomàquets rodons (mitjanets)
- 200 gr de mozzarella a daus petits
- 4 fulles d'alfàbrega
- julivert picat
- oli d'oliva per amanir
- 1 ou, amb el rovell i la clara separats
- 300 gr de massa de pasta de full (dues masses rectangulars)
- 8 talls de cansalada
- sal i pebre

Preparació:

Escaflar el forn a 200ºC. Passar la mantega pel fons de la safata per anar al forn.

Tallar el cap dels tomàquets i buidar-los amb l'ajuda d'una cullereta amb compte de no trencar-los.

Posar en un bol la mozzarella, l'alfàbrega, el julivert i un raig d'oli i barrejar-ho. Omplir els tomàquets amb la preparació i salpebrar-los.

Batre el rovell i la clara en bols separats. Tallar la pasta de full en 8 quadrats. Embolicar cada tomàquet amb un tall de cansalada i posar-los sobre la pasta de full.

Untar les vores dels quadrats de pasta amb la clara i embolicar els tomàquets tot fent un farcellet i pessigant les cantonades. Pintar els farcells amb el rovell de l'ou i enfornar-los durant 20 minuts.

Per decorar el plat he fet espirals amb una reducció de vinagre de mòdena, que queda força vistós. La recepta és del llibre "Cuchara de plata" i seria la meva proposta al HEMC25, dedicat al tomàquet, si l'hagués fet abans!!!

hemc 25 - tomate

6 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola campiona! Ja ens explicaràs el periple de la triatló, eh! Aquest menú és fantàstic, i aquesta recepta extrodinària. Molts de petons!

El Secretario ha dit...

Hola.

Entiendo algunas cosas, pero otras se me escapan.

: )

Lo que sí que no se me escapa es el buenísimo aspecto que tienen esos hatillos que han de estar deliciosos.

Saludos y buen provecho.

xaro ha dit...

Anna,

quina cosa més bona!! Segurísim que te la copio :))

Jo també vaig arrivar tard al Hemc del tomàquet per un dia..jejeje

Gemma ha dit...

feu triatlons? Són proves molt dures! Felicitats! Ho has d'explicar més bé, eh?
Aquests farcellets fan molt bona pinta i perfectes per preparar bé la triatló ;)
Ja estic esperant la recepta del salmó.. i del pastís fru-fru hi haurà recepta? (quin nom, no havia sentit mai!)

gemma ha dit...

Mmmmm, recepta de les que m'agraden a mi: ràpida, fàcil i resultona! Ara que el que em té intrigada és el pastís "fru-fru"! Volem foto!
Petons!

illetapitita ha dit...

Si senyor, aquesta és d'aquelles receptes "senzilletes" i que queden la mar de bé.
Bé, i no cal dir que me l'apunto!
QUina feinada perquè la llista s'està fent llaaaaargaaaaa...
Petonets!