dimarts, 28 d’octubre de 2008

Pa d'ametlles i avellanes



Ja fa molts dies que no penjo cap post de pans, i és que quan una cosa t'agrada, costa de canviar. Ens hem acostumat al pa integral acompanyat de pipes, festucs o nous. Per variar una mica, hem fet un pa de farina blanca amb ametlles i avellanes. El per què, doncs és "culpa" de la parada de fruits secs del mercat de la Llibertat, on ens van oferir provar les avellanes i de seguida vem visualitzar-les dins del pa!

Ingredients per a un pa de 750 gr:

- 560 gr de farina
- 300 ml d'aigua
- 15 gr de mantega
- 10 gr de sucre
- 16 gr de sal
- 14 gr llevat de forner
- 50 gr d'avellanes torrades
- 50 gr d'ametlles torrades

Preparació:

Posar tots els ingredients a la panificadora, dels més líquids als més sòlids. Utilitzar el programa per fer pa basic (a la panificadora Taurus my bread és el nº1 i dura 2.50 hores).

Torradet amb un rajolí d'oli, ens l'hem cruspit en un no res!!!

3 comentaris:

manel ha dit...

anna, els que feu pa em provoqueu una sana enveja. de fet, fa poc vaig estar a punt de comprar la panificadora del lidl, que diuen que va molt bé, però es veu que a les deu del matí ja no en quedaven enlloc, de tanta febre panarra que hi ha. un dia d'aquests faré el cop de cap definitiu i aleshores provaré les teves receptes.

La cuina vermella ha dit...

Anna, fans uns pans que fan pujar l'ànim a tothom! quin gustet més bo amb les avellanes...
Manel, anem-la a comprar junts que a l'igual ens fan descompte, no??
petons!

CocinArte ha dit...

Jo tambè sóc de les de fer pa, però ja gairebé no faig servir ni la pani...a ma i al forn.
Aquest pa té una pinta magnífica..

Núria