Durant el viatge de l'estiu per Canadà vem menjar força salmó i la manera com més em va agradar va ser acompanyat de salsa de maple, l'arbre de la fulla canadenca.
Cercant per Internet vaig trobar la pàgina all recipes, i aquesta recepta de l'usuari starflower, molt ben valorada, recepta que vaig utilitzar per fer el segon plat del dissabte. Ja us avanço, que no pot ser més senzilla i bona a la vegada!!!
Ingredients per a 4 persones:
- 60 ml de sirope de maple
- 30 ml de salsa de soja
- 1 gra d'all laminat
- 1 gr de sal d'all (la podeu trobar al super en potets d'espècies)
- 0,3 gr de pebre negre (un polsim)
- 455 gr de salmó (4 lloms sense l'espina...a nosaltres ens va pesar més)
Preparació:
En un bol petit, barrejar el sirope, la salsa de soja, l'all, la sal d'all i el pebre.
Posar el salmó a una safata per anar al forn i marinar-lo amb la barreja durant 30 minuts a la nevera, tapada amb paper film, tombant-ho una vegada.
Escalfar el forn a 200ºC i coure el salmó sense cobrir la safata durant 20 minuts o fins que veieu que queda fet.
Ingredients per a 4 persones:
- 60 ml de sirope de maple
- 30 ml de salsa de soja
- 1 gra d'all laminat
- 1 gr de sal d'all (la podeu trobar al super en potets d'espècies)
- 0,3 gr de pebre negre (un polsim)
- 455 gr de salmó (4 lloms sense l'espina...a nosaltres ens va pesar més)
Preparació:
En un bol petit, barrejar el sirope, la salsa de soja, l'all, la sal d'all i el pebre.
Posar el salmó a una safata per anar al forn i marinar-lo amb la barreja durant 30 minuts a la nevera, tapada amb paper film, tombant-ho una vegada.
Escalfar el forn a 200ºC i coure el salmó sense cobrir la safata durant 20 minuts o fins que veieu que queda fet.
Ho vaig acompanyar amb una mica de puré de patata, però una bona alternativa pot ser un cous cous de xampinyons o altres bolets, ara que n'és època! Bon profit!!!
5 comentaris:
anna, té un aspecte fabulós, però això del maple no se'n deu trobar aquí, per què creus que ho podríem substituïr?
a mi el salmó cru amb la salsa de soja estil japonès ja m'agrada força, o sigui que potser marinat amb soja i els altres ingredients sense el maple potser també seria bo.
Caram, més fàcil impossible! On vas comprar el xarop de maple?
Jo el salmó sempre el faig al forn, a la planxa m'omple tota la casa de fum i queda plena de pudor a salmó tot el dia...
DoncsJo el vaig comprar a Canadà, però es pot trobar al Corte Inglés, a tendes de dietètica (ja que hi ha dietes a base de sirope...) i he llegit que a l'Alcampo hi ha el Maple Joe, absolutely pure maple syrup (producte de Canadà, 100% pur xarop de arce).
Tens raó Gemma, el salmó a la planxa deixa la casa empudegada ;)
Jo el xarop este el vaig trobar a un Alcampo (el d'ací de Castelló), junt a la resta d'espècies "dolces" de pastisseria (vaines de vainilla i tal)
Demà em faré el peixet este, a vore què tal.
Si conseguiu el sirope de Maple us aconsello molt que proveu aquest Salmó, ja vaig tenir la sort de provar el de la foto i es deliciós. :)
L'Anna també ens va regalar una caixeta de té de Maple, boniiiiiiissim!. Tot un descobriment això del Maple a la cuina.
Publica un comentari a l'entrada