dimarts, 1 d’abril del 2008

Risotto de fonoll i gorgonzola



Els que llegiu el Descobrir Cuina us sonarà aquesta recepta. Em va cridar l'atenció des del primer moment, així que aprofitant que era al mercat de Sant Feliu de Guíxols, vaig comprar el fonoll a un pagès per fer la recepta. Per cert, dedico la recepta al Manel, que com jo, és amant dels risottos i arrossos en general i el diumenge li hagués anat bé aquest risotto per oblidar-se de la son!

Ingredients per a 4 persones:

- 400 gr d'arròs carnaroli
- ceba confitada (un parell de cebes)
- 1 litre de brou de pollastre
- sal i pebre blanc
- 2 bulbs de fonoll
- 1 copa de vi blanc sec (200 ml)
- 200 gr de gorgonzola
- mantega
- fulles de fonoll

Preparació:

En una cassola alta (jo ho he fet en una paella) poseu la ceba confitada i una part de la mantega. Tot seguit, sofregir-hi l'arròs carnaroli fins que quedi ben transparent. Afegir-hi el vi i deixar-lo reduir.

Afegir-hi el bulb de fonoll tallat a dauets i anar-lo mullant de mica en mica amb el brou. Deixar-ho coure i anar afegint el brou a mesura que l'arròs se'l vagi bevent.

Rectificar de sal i pebre. Un cop cuit l'arròs, retirar-lo del foc deixant que quedi una mica caldós. Posar-hi la resta de la mantega i les fulles de fonoll.

Servir en un plat fons i acabar-lo amb una bola de formatge gorgonzola per sobre i, opcionalment, un tros de fonoll passat per la paella.

Veureu que queda un gust anissat del fonoll, però que és molt i molt suau, i el gorgonzola ben remenat...mmmm, ens va encantar!

2 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

moltes gràcies, anna, per la dedicatòria!
aquest arròs sí que l'hauré de fer, perquè amb fonoll no hi he cuinat gairebé mai, i tal i com el presentes, amb el formatge gorgonzola, té un aspecte d'allò més suggerent.
et seguiré llegint!

Anònim ha dit...

guau, genial aquest rissotto! el provaré de fer!