dilluns, 21 d’abril del 2008

Pa integral amb pipes



Des d'aquest dissabte, formo part del club de la panificadora!!! Fa temps em va sorprendre això de fer pa a casa. Hi ha blogs que només parlen de pa, cosa que em semblava curiós, i hem anat descobrint que amics i coneguts tenen panificadores i es fan el seu pa. Total, dijous sopant amb el Sergi i la Mònica vem arribar a la conclusió que no podíem estar més temps sense ella...la panificadora! Vem agafar la barateta, la Taurus My Bread (69 Eur al Media Markt).
I aquí en teniu el primer resultat.



Ingredients:

- 1 got i 2 cullerades soperes d'aigua
- 1 cullerada i 1 1/2 culleradeta de mantega
- 1/4 de got de sucre
- 1 i 1/4 culleradeta de sal
- 3 i 1/2 gots de farina
- 2 i 1/4 culleradetes de llevat
- pipes pelades

Preparació:

Posar tots els ingredients a la panificadora, de més a menys líquid. Posar el programa per fer pa integral (4.10 h). Quan la màquina pita, afegir les pipes i continuar el programa. Deixar refredar 15 minuts abans de desmotllar.



Ens ha quedat molt bé de gust i textura, però de forma...no ha quedat rodonet de dalt (a la primera foto queda a sota i no es veu), sinó en forma de u. Potser algun professional de les panificadores ens pot aconsellar. Ara ja tinc nova secció, pel que seguirem panificant ;)

10 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Oeee, oe, oe, oeee, oe, oeee! Oooh! enhorabona! nosaltres estem fent la massa mare per ben aviat començar a fer pa! Que xulo!
Per cert, veig que t'agrada el pernil dolç ben primet, igual que a nosaltres! Quina pinta tot plegat!

Pebbles ha dit...

Segur que menjaràs un pa més bo del que venen a les botigues. Serà qüestió de pensar-se això de fer el pa a casa.

Enhorabona! quina pinta, està per llepar-se els dits.
Eva

Gemma ha dit...

Molt bé! El club panificadora cada dia és més gran! Jo ja estic fent guardiola per formar-ne part :)
A mi el pa amb pipes m'encanta i el vostre es veu molt esponjós. Mmmm!

Walter Velázquez ha dit...

Queridisima:
Como es que esta ud? hace mucho tiempo no me comunico.
Le cuento que estuve por Catalunya, dictando clases por Mataró, Terrassa y en Barcelona (Gracia), y he comido cosas riquisimas en mi estadia.Pero mis amigos Catalanes me discriminan porque no me gusta el Pan con tomate (es que el aceite de oliva no me gusta)
Bien luego de esta intimidad, le agradezco mucho por mantener siempre tan delicioso e interesante este blog.
Suyo.
Don Carlos Calostro Meconio

Xavi ha dit...

Hola!
No sóc, ni de bon tros, un professional de les panificadores, però si el que t'ha passat a tu és quelcom semblant a això que em passava a mi (http://xavir.favshare.com/index.php/Pa/P1010104.JPG), potser et podré ajudar.
Segons el manual de la meva panificadora (http://xavir.favshare.com/index.php/Pa/panificadora.jpg, mira la segona columna) això es deu a una proporció d'ingredients incorrecta. Jo ho vaig solucionar seguint fil per randa les proporcions que dóna el llibre de receptes que venia amb la màquina. Ah! i canviant de llevat. Quan em va sortir el bunyol de la foto feia servir llevat premsat (comprat al Mercadona) ara faig servir llevat en pols (comprat al Macro).

Anna ha dit...

Si si, el pernil ben primet m'agrada més, i ara amb aquests pans...quina delícia!

Eva, hi ha forns amb pa molt bo, però mira, també té gràcia fer-ho a casa ;)

Gemma, ma mare quan ha vist la foto i li he explicat la història ja m'ha dit que també en vol una...a estalviar!!

Don Carlos, un placer volver a tenerle por el kiwi.

Xavi...el que es veu a la teva foto és exactament el que li ha passat al pa. Vem seguir exactament les indicacions de la recepta que venia amb la màquina, pel que dedueixo que la causa és el llevat. La propera vegada el comprarem com dius. Gràcies!!!

Sergi Ballester ha dit...

Visca aquest club de la panificadora :)

Quina pinta més bona, i ara a aquestes hores de la tarda fa venir moltaa gana.

Felicitats pel primer pa.

Nos ja anem pel tercer (tots made by Lidl per això), però aquí de poc ja ens atrevirem amb els fets a manini. Segur q aprofitarem les experiències mútues.

Irisibula ha dit...

Guau, noia, quin pa més professional! Jo també tinc el dubte de la panificadora...

RUBEN ha dit...

eiii!!! Jo també tinc panificadora. Bé, fa dos mesos que la vaig portar al servei tècnic i encara no me l'han tornat. Però la tindré ben aviat. Ja ens passarem receptes...Jo també sóc del club! Si vols prova a fer el pa de carbassa que hi ha en el meu bloc, és boníssim.
Una salutació

Anònim ha dit...

hola m'ha agradat molt el teu blog. te convido a fer una ullada al meu, dedicat bàsicament al pa. salutacions
aprendizdepanadera